divendres, 1 d’abril del 2016

Comença la recollida de firmes per la retirada de la demanda de presó contra un company

A partir d’aquest dissabte 2 d’abril comencem la recollida de signatures del personal de les empreses de la CCMA per reclamar al Consell de la CCMA i al president del Consell Brauli Duart que desisteixin de les accions jurídiques contra el treballador de TVC suposadament relacionat amb la filtració de 2012 dels sous i dels càlculs de l’ERO.
Els comitès d’empresa de TV3 i de Cat Ràdio portarem les firmes al Parlament de Catalunya el dia 15 d’abril en què està prevista la sessió de la Comissió de Control de la CCMA.


Aquest és el text explicatiu que acompanya la recollida de firmes:


Descobriment i revelació de l’ERO
El dia 1 d’agost de 2012 un missatge procedent del correu electrònic del president del Consell de la CCMA, Brauli Duart, es va rebre a diferents bústies del correu intern de la Corporació. En aquell correu s’adjuntava un full excel amb dades de la plantilla, com els sous, que els comitès d’empresa de TV3 i CR havien reclamat llargament, o els càlculs d’indemnitzacions per fer un ERO que es va materialitzar l’estiu de 2013 i que va portar al període més conflictiu de la història de la Corporació.

La CCMA busca un “hacker
La CCMA va encarregar una investigació policial per trobar el suposat “hacker” de la filtració, i, durant 14 mesos, els treballadors vam estar sotmesos a una investigació policial secreta de la qual no sabem els límits.

Els Mossos detenen un treballador
Un matí d’octubre del 2013 els Mossos d’Esquadra van anar al domicili d’un treballador, li van requisar l’ordinador i se’l van emportar a les instal·lacions de Sant Joan Despí de TV3.
Després d’això, els Mossos es van endur el nostre company, el van detenir i el van tenir incomunicat a la comissaria de Gavà. Al cap de tres dies (el màxim temps legal) va sortir en llibertat amb el càrrec de “descobriment i revelació de secret” per suposada relació amb la filtració de sous i de l’ERO que es preparava a la CCMA.

La CCMA demana 7 anys de presó
Aquest mes de març del 2016 la fiscalia i la CCMA han formalitzat la demanda davant un jutjat de Barcelona i reclamen 7 ANYS DE PRESÓ per al treballador suposadament relacionat amb la filtració de 2012.

La CCMA pot posar fi a tres anys de malson
Els comitès d’empresa, consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio i les seccions sindicals han demanat en diverses ocasions a la CCMA que desisteixi de la demanda.
Persistir en aquesta demanda no aporta cap benefici ni evita cap mal futur i per això mateix és innecessari i només serveix per reobrir les ferides del passat, i sobretot allarga durant anys les penalitats del nostre company i la seva família: “Tres anys de malson que no desitgem a ningú. Tres anys d’advocats, d’hospitals i molta por, i tot just acaba de començar...” Així s’expressava una de les germanes del company davant l’assemblea de treballadors de TV3 en una intervenció en la qual va reivindicar la innocència del seu germà i va informar del fràgil estat de salut que té des de la detenció del 2013.

Per tot plegat, els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio reclamem a la CCMA que aturi el procediment i desisteixi de les accions legals contra el nostre company.