dilluns, 25 d’abril del 2016

DIMARTS 26 D’ABRIL MÉS VAGUES PARCIALS A TV3 I CATALUNYA RÀDIO

Aturada migdia  de 14:00 a 15:30 coincidint amb la franja dels informatius del migdia
Aturada Vespre de 20:00 a 21:00 coincidint amb el partit de futbol de la Champions League entre el Manchester City i el Real Madrid
No hi haurà dotació de serveis mínims. El decret del Departament de Treball diu que “només cal emetre la informació necessària en cas que es produeixi alguna emergència per a la població”.
Començarem l’aturada del migdia amb un toc de sirena i una Assemblea a la pedra  per informar de les novetats dels serveis mínims i sobre la reclamació de la retirada de la pena de 7 anys de presó contra el company suposadament relacionat amb la filtració de 2012.

Divendres passat  la direcció va emetre un comunicat molt dur, signat per la CCMA, amb intenció de desacreditar les vagues convocades.

En aquell comunicat hi ha unes quantes inexactituds i algunes afirmacions que val la pena aclarir.

Com a excusa per  mantenir la demanda de pena de 7 anys de presó contra un company, la CCMA diu cínicament en el seu comunicat que ho fa perquè “defensa els drets dels treballadors”.

No tenen cap credibilitat, ells són els qui han intentat acabar amb els nostres drets col·lectius reiteradament.
La CCMA no ha defensat els drets de la plantilla, al contrari. En aquests anys han retallat drets i salari, han acomiadat tots els temporals, ens ha fet un ERO i ens van deixar sense conveni acabant amb 30 anys de negociació col·lectiva.

La direcció de la CCMA ha estat bel·ligerant amb els treballadors i ha provat en diverses ocasions posar l’opinió pública i els sectors de l’audiovisual en contra de la plantilla.

Què li estem demanant al Consell de govern de la CCMA? Que retirin la demanda contra el company suposadament relacionat amb la filtració de 2012, que ens retorna al pitjor conflicte laboral de la història de la Corporació i que allarga el patiment d’una família.

Desisitir està a les seves mans, això és el que diuen els advocats consultats pel Comitè d’empresa.

La CCMA és l’únic denunciant i com a únic denunciant pot oferir el “perdó” :
3. El perdón del ofendido o de su representante legal, en su caso, extingue la acción  penal sin perjuicio de lo dispuesto en el segundo párrafo del número 5º del apartado 1 del artículo 130.
Segundo párrafo del número 5º del apartado 1 del artículo 130 (NO APLICABLE AL NOSTRE CAS):
En los delitos contra menores o personas con discapacidad necesitadas de especial protección, los jueces o tribunales, oído el Ministerio Fiscal, podrán rechazar la eficacia del perdón otorgado por los representantes de aquéllos, ordenando la continuación del procedimiento, con intervención del Ministerio Fiscal, o el cumplimiento de la condena.

La CCMA diu que no pot desisitir perquè “algú” els podria denunciar. Però 1340 firmes de treballadors avalen la retirada de la demanda. Que la Corporació desisteixi i comprovarem què farà la Fiscalia.

Per últim, està clar que estem en la continuació del conflicte laboral que va arribar a un punt destacat amb la filtració de 2012,  quan a través d’un correu de Brauli Duart es van conèixer les dades de sous de la plantilla i els càlculs per l’ERO. Recordem que la informació salarial era una reclamació permanent dels Comitès d’empresa des de feia anys, i l’ERO era una amenaça  temuda que la direcció de la CCMA amagava i que va imposar l’estiu de 2013.
La culminació del conflicte laboral és l’acusació contra el company i la pena demanada, desproporcionada, injusta i desfasada.

El Consell de govern té l’opció de començar una nova etapa a la CCMA o continuar com sempre i disparar-se un "tret al peu" mantenint la conflictivitat laboral.