dissabte, 23 d’abril del 2016

Mobilització i vagues a TV3 i Catalunya Ràdio el dia de Sant Jordi


Membres dels Comitès d’empresa juntament amb familiars i amics del company suposadament relacionat amb la filtració de dades de 2012 ens hem fet visibles durant el matí a l’entorn dels sets del programa especial de Sant Jordi, a la Plaça de Catalunya de Barcelona..

Hem pogut parlar amb personalitats del món polític, cultural i mediàtic i els hem explicat els motius de les aturades. Hem conversat amb el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart, amb la presidenta del Parlament  Carme Forcadell, a qui hem demanat que intercedeixi davant de la direcció de la Corporació per la retirada de la demanda de 7 anys de presó contra el company de TV3. També hem tingut oportunitat de parlar amb el conseller Santi Vila, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i els diputats Marta Ribas, Lluís Rabell i Jessica Albiach.

Músics, escriptors i periodistes com Gerard Quintana, Xavier Bosch, Antoni Bassas, Pere Tàpies, entre d’altres, també s’han mostrat receptius i molt sorpresos pel cas de la filtració i la persistència del Consell de la Corporació a mantenir una petició de pena tan desproporcionada contra un treballador.
El públic que ha assistit als escenaris del programa especial  ha rebut amb molt d’interès les nostres reivindicacions.

A les 14:00 ha començat la primera aturada parcial d’una hora i mitja. S’ha finalitzat el programa especial conjunt de TV3 i Catalunya Ràdio i s’ha emès programació gravada per senyal commutat per tres canals.

A les instal·lacions de TV3, i amb un seguiment molt majoritari de la plantilla present, el Comitè d’empresa ha fet assemblees per informar els treballadors en vaga de les accions del matí a la plaça de Catalunya.

La segona vaga parcial del dia a TV3  ha començat a les 20:30 i ha acabat a les 21:30, alterant la programació i  l’emissió del Telenotícies Vespre, i commutant també el senyal de programació enllaunada per tots els canals.

La premsa i els mitjans digitals s’han fet ressò de la vaga. A les xarxes socials hi ha hagut un gran seguiment, molta gent hi ha acudit per conèixer els motius de la vaga que els nostres mitjans públics no expliquen. El tuit del Comitè d'empresa anunciant l’inici de la vaga del Telenotícies Migdia ha arribat a les 10 mil visualitzacions.

Gràcies a tots els companys que han participat en la vaga, als qui han estat amb els Comitès  a la plaça Catalunya durant el matí, i a tots els que ens han retuitat i compartit a les xarxes socials per estendre i amplificar els motius de l’aturada.


DIMARTS  26 d’abril pròxima jornada de vagues parcials
de 14:00 a 15:30    de 20:00 a 21:00