dimecres, 4 de març del 2015

DUART MANTÉ LA RETALLADA IL·LEGAL A TV3


En la reunió de la comissió negociadora del conveni de TVC la directora de finances, Teresa Farré, ha comunicat al comitè d’empresa la decisió de la màxima direcció de la CCMA de mantenir a TVC  la retallada del 5%, el RAV (Reducció Acord de Viabilitat). Teresa Farré ha dit que mantindran la retallada a TVC perquè no tenen sentència que els obligui a eliminar el RAV.

Pel que fa a Catalunya Ràdio sí que tenen intenció de suprimir i retornar el RAV en aplicació de la sentència del Tribunal Suprem.
 
La direcció sap perfectament que també el comitè de TVC té plantejat un conflicte col·lectiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en termes idèntics als que ja han estat sentenciats pel Suprem per als treballadors de Catalunya Ràdio, per tant si insisteix a mantenir el RAV a TVC estarà aplicant una retallada que ja sap que és il·legal.
 
En la mateixa reunió, la direcció ha lliurat al Comitè un nou projecte de redactat de conveni en el qual es manté el RAV, entre altres retallades dictades per les normes i disposicions de l’administració. En la pròxima sessió de negociació de 18 de març donarem resposta al document presentat per la direcció.
 
El Comitè hem reclamat que s’aturi immediatament la retallada a TVC i que parlem de com es recupera el deute amb els treballadors, deute que ha estat reconegut pel President del Consell, Brauli Duart, en la sessió del Parlament de la setmana passada.
 
Aquesta direcció torna a engegar el camí del conflicte amb la plantilla. No mostra gensd’interès en la negociació amb els treballadors tot i la mala situació en què els ha deixat la sentència del Suprem.
 
Des del Comitè d’empresa de TVC fem una crida a totes les parts implicades perquè s’acabi d’una vegada amb les crisis que provoca la direcció de la CCMA.
 
La sentència del Suprem s’ha de complir també a TVC: s’ha de suspendre immediatament l’aplicació de la retallada i hem de continuar parlant de la recuperació del que ens han pres il·lícitament.
 
Necessitem una direcció dialogant,  un conveni,  i obrir  un nou període de recuperació després d’anys de retallades salarials, de drets, i d’acomiadaments.

Per parlar de les mesures a prendre davant aquesta nova ofensiva de la direcció,
 
Convoquem Assemblea General Dijous 12 de març a les 15:30 al menjador del CPA