dissabte, 28 de març del 2015

LA CCMA DEMORA LA DEVOLUCIÓ DE LA PAGA DE 2012


La direcció de Recursos Humans diu que no fa efectiva a la nòmina de març la part de la paga de 2012 que va acordar el govern de la Generalitat amb els representants dels treballadors públics.
Al·leguen que “se’ns ha informat que cal que la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal de la Generalitat de Catalunya emeti les instruccions necessàries” i que “A data d’avui aquestes instruccions no s’han emès”. En canvi a la resta de treballadors del sector públic, sí que se’ls retorna la paga en la nòmina de març.
Recordem, que l’any 2012 , en canvi, en l’aplicació de les retallades, es va fer amb urgència i la direcció de la CCMA va exercir d’alumne avantatjat. Recordem que aquesta paga de 2012, va ser objecte de retencions “preventives”, primer d’un 3% del sou anual, després d’un 5%, abans que el decret-llei fos aprovat. Per retallar, es fa a l’avançada. Per pagar ho retarden al·legant tecnicismes legals. 
 
El Comitè d’Empresa reitera també la seva reclamació de retirada immediata del RAV tal com es farà a la nòmina de març als treballadors de Catalunya Ràdio. La sentència del Tribunal Suprem que obliga l’empresa a retornar aquests salaris és per un conflicte col·lectiu idèntic al de Televisió de Catalunya. Per tant, considerem que si, com diu el Suprem, és “il·lícit mantenir el RAV des de l’1.1.2013 a Catalunya Ràdio” també ho és mantenir-lo a TV3.
 
D’altra banda, confiem que en la nòmina de març es faci efectiva la equiparació salarial dels companys procedents d’AMD, que es va acordar el mes de febrer. Aquest inici d’equiparació representarà pels treballadors afectats, l’acostament salarial amb un complement temporal a la seva categoria de destinació de TVC.