dijous, 5 de març del 2015

Conversa amb el Conseller Andreu Mas Colell sobre la supressió del RAV


Comunicat 8/2015

Un grup de treballadors i membres del comitè d’empresa hem parlat amb el Conseller d’Economia i coneixement Andreu Mas-Colell a la sortida del programa “Els Matins”.

El Conseller ens ha dit que està al corrent de la sentència del Tribunal Suprem sobre la il·licitud de la retallada del 5%. També li hem recordat que el “RAV” va ser acceptat en negociació col·lectiva pels anys 2011 i 2012 amb la contrapartida, que no s’ha respectat, de manteniment de la plantilla: segons el President del Consell Brauli Duart, en els darrers anys s’han suprimit més de 600 llocs de treball comptant el personal fix i temporal acomiadat i l’eliminació dels col·laboradors.

Li hem explicat al conseller la proposta del comitè de TVC a la direcció sobre el RAV: que aturin la retallada i parlem sobre la recuperació del RAV dels anys anteriors. Hem reclamat diàleg per evitar el conflicte. Per afegir arguments, li hem dit al conseller que la partida de plantilla es redueix cada any com a conseqüència dels acomiadaments. El 2015 hi haurà una disminució consolidada de 12, 9 milions d’euros, com a mínim, iel 2017 34,4 milions d’euros menys, com a mínim.

El Conseller ha dit que no es pot afegir ni un euro més als pressupostos globalment, també ha dit que “sempre hi haurà diàleg”. Per la nostra banda hem reclamat que la corporació necessita estabilitat, i que el desllorigador de tot plegat pot ser un Contracte Programa que asseguri el finançament suficient i que es pugui fer front a contingències com les de l’IVA, i a imprevisions de la direcció en l’aplicació de sentències com la del Suprem.