dimecres, 18 de març del 2015

UNA PROPOSTA XOCANT I INACCEPTABLE


Comunicat 10/2015

En la reunió de la comissió negociadora d’aquest dimecres la direcció de la CCMA ens ha proposat substituir el RAV (retallada -5%), que ens apliquen actualment, per un nou RAV voluntari (retallada -5%) a partir de juliol de 2015 i que ens deixarien de retallar quan la Generalitat ho autoritzi per a tot el sector públic. Aquesta acceptació, comportaria, la devolució del RAV que ens han estat descomptant des de gener de 2013. El retorn es faria prorratejat des de juliol de 2015 fins desembre de 2017. L'argument que ens donen per una proposta tan enrevessada és que els cal fer-ho per aconseguir l'acceptació de Funció Pública i del Govern.
La proposta de la direcció xoca amb la nostra reclamació de supressió del RAV. És incomprensible que ens proposin noves retallades voluntàries després de la mala experiència del RAV, que havia de ser temporal i amb la contrapartida del manteniment de la plantilla. El RAV s’ha mantingut més enllà de 2012 i la plantilla hem sofert un ERO. A més, la sentència del Tribunal Suprem sobre el RAV hauria de fer reaccionar a la direcció per no continuar aplicant una retallada que està declarada il·lícita.
El comitè hem rebutjat la proposta de la direcció i hem mantingut la nostra reclamació de supressió immediata del RAV i la disposició a parlar de terminis pel retorn de la retallada. També hem presentat el document del comitè per a la reedició del conveni sense RAV com a primer pas per a l’inici de la negociació d’un nou conveni plurianual. La setmana que ve es tornarà a reunir la comissió negociadora i esperem resposta als nostres plantejaments.
Recordem que el comitè d’empresa ha reprès la demanda sobre el RAV i que el mes d’abril convocarem un referèndum per aprovar la plataforma pel conveni plurianual i un calendari de mobilitzacions pel mes de maig:

VOLEM EL NOSTRE CONVENI SENSE RAV