divendres, 13 de març del 2015

PER UN CONVENI SENSE RAV


Comunicat 9/2015

El Comitè d’empresa ha informat  l’Assemblea dels aspectes vinculats a la negociació del conveni i a l’eliminació del RAV.
S’ha reactivat la demanda sobre l’aplicació del RAV presentada pel comitè d’empresa de TVC davant el TSJC.
En la mesa de negociació del conveni s’ha reclamat que es deixi de retallar el RAV de forma immediata. Fins ara la direcció s'hi ha negat, caldrà veure què diu en la pròxima reunió de negociació del dimecres 18 de març.


PRESSIÓ I MOBILITZACIÓ SI CAL EL MES DE MAIG

El Comitè ha anunciat a l'Assemblea  que portarà a referèndum a primers d’abril la plataforma de negociació pel conveni plurianual, i també proposarem un pla de mobilitzacions gradual que pot incloure aturades durant el mes de maig, en el cas que insisteixin a mantenir el RAV il·legal i continuem sense conveni.
A l’Assemblea s’ha parlat també de la devolució d’una part de la paga de 2012. L’ordre del govern diu que el retorn de l'import dels 44 dies de la paga de 2012 s’ha de fer en la nòmina de març.


PRODUCCIÓ I EXTERNALITZACIÓ

El Comitè ha reclamat una reunió urgent a la direcció de TVC i als responsables de programació i producció per aclarir incògnites sobre externalitzacions . A hores d'ara, ens han respost sobre les qüestions plantejades:
Es manté  la producció i emissió del programa "COM SOM" .
És cert que cedeixen els decorats, el disseny de vestuari, de perruqueria i caracterització pel programa externalitzat "Dinamiks" que serà dirigit i realitzat per personal intern.
La  direcció ens diu que encara no s'ha decidit l'externalització d'alguns programes de nous formats.
Durant el mes de maig es faran efectives les desconnexions en HD pels informatius territorials.
I , per últim, es confirma que la "La Riera" continua la pròxima temporada.


CONTRACTACIÓ PER MANTENIR LA PRODUCCIÓ

En el torn de paraules hi ha hagut intervencions molt crítiques amb l’externalització i els temors de desballestament de la producció interna.
Les companyes de disseny de vestuari han posat l'exemple de l 'ínfim cost econòmic del seu treball pel programa Dinamiks que ara s'externalitza innecessàriament (mil euros en materials per les tres temporades). Les companyes han explicat que han fet grans esforços per mantenir la qualitat i l’exigència de la feina, i han donat detalls de l’estalvi de 35 mil euros que ha fet el departament en aquests anys de crisi  reciclant i reaprofitant el material de vestuari.
També en altres intervencions s'ha reclamat que es facin les contractacions de treballadors que calgui per mantenir la producció.


EQUIPARACIÓ D’INTERACTIVA i CLASSIFICACIÓ DE  CATEGORIES DE L’ASI

Ja s’han iniciat els treballs per l’equiparació salarial dels treballadors procedents d’INTERACTIVA. La comissió que hi treballa avança cap a l’equiparació dels Redactors Multimèdia i la desaparició de la doble escala salarial. En els pròxims dies també es faran les descripcions de llocs de treball que requereixen valoració i revisió, com els Analistes programadors entre d’altres, i també parlarem de l’adequació de la classificació de l’ASI a les categories de TVC.