divendres, 27 de febrer del 2015

EXIGIM A LA DIRECCIÓ LA RETIRADA DEL RAV


En la compareixença davant la Comissió de control del Parlament, Brauli Duart ha presentat unes xifres màximes per avaluar el cost de fer front a la sentència del Tribunal Suprem sobre el RAV (Reducció Acord de viabilitat del 5%). La sentència sobre el cas plantejat pel Comitè de Catalunya Ràdio diu molt clarament que el manteniment del RAV era il·lícit a partir de gener de 2013, i que els treballadors tenen dret a que se’ls hi retornin els diners retallats il·legalment. Sobre el període 2011-2012 la sentència diu que s’ha de reunir la comissió paritària per acordar com s’ha de recuperar el podeu adquisitiu perdut.
La mateixa situació es dóna a TVC i el Comitè d'empresa està pendent del resultat d'una demanda literalment idèntica davant del TSJC.
El deure de la direcció és acatar la sentència del Suprem, perquè la dicta un tribunal superior, però sobretot perquè és un acte de justícia. La reducció del 5%, acceptada pel 2011 i 2012, era temporal i tenia contrapartides que no es van complir: en lloc de mantenir la plantilla, la direcció ha fet fora 600 treballadors fixos i temporals en 3 anys.
Duart al·lega que aquesta sentència condiciona els seus pressupostos pel 2015 i ha d’aturar el pla d’unificació de les redaccions de Catalunya ràdio i TVC, un projecte que ha estat molt qüestionat pels comitès d’empresa i consells professionals de la CCMA.
Exigim als directius de la CCMA i als responsables polítics que assumeixin que la CCMA necessita un finançament suficient, estable i a llarg termini.
Dimecres 4 de març, el Comitè d’empresa de TV3 tenim una reunió de negociació de conveni i esperem de la direcció una resposta adequada.
Fora el RAV il·legal de les nostres nòmines