dijous, 26 de febrer del 2015

FORA EL RAV IL·LEGAL JA!


En una reunió de seguiment econòmic que hem tingut amb la direcció, la directora financera, Teresa Farré i el director de recursos humans, David de Abàsolo, el Comitè d’empresa hem exigit a la direcció la supressió immediata del RAV.
Mentrestant, s’està reactivat la demanda  que estava presentada pel  Comitè d’empresa de TVC davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que, estava en situació d’arxivament provisional a l’espera de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas plantejat pel Comitè de Catalunya Ràdio.
La direcció ens ha dit que té una reunió divendres que ve amb el Comitè d’empresa de Catalunya Ràdio per tractar sobre l’aplicació de la devolució del RAV que dicta la sentència del Tribunal Suprem. Respecte a TV3, ens han remés a la reunió de negociació de dimecres
Hem exigit la supressió immediata del RAV també a TVC, atès que es tracta d’una situació idèntica a la de Catalunya Ràdio. No s’entendria un entestament de la direcció a continuar aplicant als treballadors de TVC una  retallada il·legal  i això ens portaria de nou al conflicte obert.
 
Tancament de 2014 sense més retallades salarials i sense dèficit
 
D’altra banda en la reunió econòmica, la direcció ha presentat el detall dels pressupostos de 2014 que s’han tancat amb un mínim dèficit de 300 mil euros.
El Comitè hem recordat amb èmfasi que els pressupostos finals són similars als que van proposar els economistes del Comitè d’empresa i que la direcció va menystenir ara fa un any en plena crisi laboral quan pretenien que la plantilla assumís una nova retallada.
 
Sense pressupost pel projecte d’unificació de redaccions de Catalunya Ràdio i TVC 
 
Sobre el pressupost 2015, no ens han presentat el detall . Hem insistit a reclamar el pressupost previst pel projecte de confluència i unificació de TVC i Catalunya Ràdio, i ens han respost que la sentència del RAV fa que s’hagin de replantejar molts projectes i que, en tot cas, esperem a la reunió específica sobre el projecte de unificació, que el Comitè ha tornat a reclamar.
Des del Comitè els hem traslladat que ara seria una despesa inadequada. I també que com demostren les iniciatives a les delegacions, es poden aplicar sinergies i col.laboracions  sense necessitat que les redaccions estiguin juntes.  
La setmana que ve, els Comitès d’empresa i els Consells professionals comencem una roda d’Assemblees conjuntes amb els companys de les delegacions de Catalunya Ràdio i de TVC per parlar de  l’avançament dels plans de confluència que la direcció està aplicant  unilateralment.
 
Sous dels alts càrrecs, Nou Directiu i contractació de treballadors
 
En la reunió també ens han dit que fins que no hi hagi instruccions específiques, els directius no se sotmetran al règim de limitació de salaris pels Alts Càrrecs de les empreses públiques, tal i com està previst en l’avantprojecte de pressupostos de la Generalitat. Hem reiterat el malestar de la plantilla respecte el fitxatge d’un nou alt directiu en plena crisi de contractació laboral. El Comitè d’empresa s’ha adreçat directament a les responsables dels departaments de Presidència i Funció Pública per exposar la necessitat de fer contractacions de substitucions necessàries i per a pics de feina.
 
Comissió de Control al Parlament
 
Aquest divendres 27 de febrermembres dels Comitès d’empresa de TVC i de Catalunya Ràdio assistirem a la compareixença de Brauli Duart al Parlament, on es faran preguntes directament relacionades amb l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el RAV, la negociació de conveni  i sobre el projecte d’unificació de redaccions.