dimecres, 18 de febrer del 2015

RECUPEREM LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA A TV3


Comunicat 4/2015

 
Aquest dimecres 18 de febrer s’ha constituït formalment la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu de TVC, ara CCMA, SA-mitjà televisió.

Amb aquest acte, es recupera la negociació col·lectiva a TV3 després de gairebé dos anys en què la direcció ens havia negat aquest dret i havia anat imposant retallada rere retallada a cop de decret.

Amb la voluntat de recuperar el més ràpid possible el conveni que la direcció va anul·lar unilateralment, el Comitè d’Empresa ha presentat un document de proposta sobre la recuperació del text del Conveni.

En aquesta proposta es recull la necessitat de mantenir intacte el redactat de Conveni en aquelles qüestions que han estat suspeses via decret (jornada de 35 hores, fons social, pla de pensions, ajut familiar, subvenció al menjador...) i també es planteja obrir de manera immediata la negociació sobre la recuperació del poder adquisitiu i l’eliminació del RAV i resoldre la consolidació de les promocions internes de llarga durada. La recuperació del Conveni significa l’equiparació dels treballadors provinents d’AMD i Interactiva. S’obre una comissió paral·lela per adequar les categories d’aquests treballadors.

La pròxima reunió de la Mesa Negociadora del Conveni de TVC serà el 4 de març i, a partir d’aquí, cada setmana. La voluntat de les dues parts és que aquesta primera ronda de negociacions culmini abans de Setmana Santa amb la recuperació del nostre Conveni Col·lectiu

UN FITXATGE INNECESSARI I ESCANDALÓS.

El Comitè d’Empresa ha aprofitat aquesta reunió amb la direcció per expressar la protesta més rotunda pel nomenament d’un nou director d’estratègia de la CCMA.

És un veritable escàndol que, quan els treballadors estem patint la prohibició de contractacions i substitucions en llocs de treball sotmesos a una càrrega de treball insuportable, la direcció contracti un nou directiu amb sou molt per sobre de conveni (l’anterior cobrava més de 100.000 euros anuals) per a un càrrec innecessari. No sembla gens casual que aquest nou directiu, Andreu Joan Martínez Fernández, provingui del departament d’Interior, com el president de la CCMA, Brauli Duart.

El Comitè d’Empresa pensa portar aquesta protesta a tots els nivells de control parlamentari i del govern. No podem consentir que després de la pèrdua de 600 llocs de treball, després de l’increment de feina i l’externalització de programes per manca de recursos humans, el consell de govern aprovi la contractació d’un directiu superflu amb un sou astronòmic.

Per exigir a la direcció que es facin els contractes de treballadors necessaris per a substitucions, interinatges i pics de feina, convoquem:

CONCENTRACIÓ  de 15’ A LA PEDRA

DIJOUS 19 de FEBRER a les 12h.