divendres, 10 de juny del 2016

Vaga a TV3 #NoEmpresonisElMeuCompany


Aquest divendres 10 de juny els treballadors de TV3 hem fet una vaga de 10' amb la que comença una nova tanda d'aturades.
La vaga ha afectat l'inici del Telenotícies Migdia que s'ha endarrerit fins a les 14:40.

Amb les aturades volem cridar l'atenció sobre el fet que la CCMA demana 7 anys de presó per a un treballador de TV3 suposadament relacionat amb la filtració de 2012 amb les dades de sous de la plantilla i els càlculs per fer l'ERO. Amb aquestes vagues no estem reclamant millores salarials i laborals, el que estem reclamant és que la CCMA acabi d'una vegada amb la persecució judicial d'un treballador i així puguem tancar la pitjor etapa de conflicte que va començar amb l'arribada de l'actual Consell de Govern a la Corporació.

Recordem que aquest Consell de govern és fruit de la regovernamentalització de la Corporació del 2012 i fa mesos que s'hauria d'haver renovat. Actualment hi ha una presidenta en funcions, Núria Llorach, en substitució de Brauli Duart que el mes d'abril va deixar el càrrec de president per malaltia, però que continua sent membre del Consell de Govern malgrat que la Llei de la CCMA no preveu aquests intercanvis de càrrecs.
No entenem que en una situació tan precària de legitimitat els consellers s'entestin a mantenir una petició de pena de set anys de presó contra un treballador.
Reclamem a la CCMA que reflexioni i desisteixi de la demanda, perquè està desfasada i no serveix per res. El que es va descobrir amb la filtració de 2012 ja no té cap incidència: els sous dels treballadors són públics i consultables al portal de la transparència i l'ERO, malauradament, ens el van fer l'any 2013.

Durant l'aturada d’aquest divendres s'ha fet una Assemblea per informar de les accions de la setmana: la trobada amb la Consellera de Presidència Neus Munté, el registre de la petició al Síndic de Greuges i la iniciativa d'adreçar-nos al CAC i al Consell de la Informació de Catalunya per explicar que els mitjans de la CCMA silencien el conflicte per la demanda de la Corporació de 7 anys de presó contra un treballador.

Durant els pròxims dies continuaran les aturades i el Comitè d'empresa té previst seguir amb les accions per sensibilitzar a l'opinió pública i la classe política sobre els motius de la mobilització.

Calendari de vagues mes de Juny

Divendres 10 de juny a l’inici del TNM
de 14:30 a 14:40

Dimecres 15 de juny a l’inici de “Els Matins”
de 8:00 a 8:10

Dijous 16 de juny a l’inici del TNV
de 21:00 a 21:10

Dimecres 22 de juny en l’horari de la Riera
de 16:00 a 16:10

Dimecres 22 de juny en l’horari de “Divendres”
de 17:20 a 17:30

Dilluns 27 de juny a l’inici del TNM
de 14:30 a 14:40