dilluns, 20 de juny del 2016

EL CONSELL DE LA CCMA POT RETIRAR LA PETICIÓ DE 7 ANYS DE PRESÓ CONTRA UN TREBALLADOR DE TV3

D’aquí a pocs dies, el 30 de juny, un treballador de TV3 anirà a judici amb una petició de 7 anys de presó feta per la CCMA i la Fiscalia perquè el relacionen amb la filtració de 2012 dels sous i els càlculs per fer un ERO.

L’octubre de 2013 és va produir la detenció i enjudiciament del nostre company per un suposat delicte de “descobriment i revelació de secret”.

Han passat 4 anys des de la filtració: L’ERO es va materialitzar l’estiu de 2013 i els sous de la totalitat de la plantilla, llargament reclamats pels Comitès d’empresa, actualment ja són públics i consultables al portal de la transparència.

Mantenir la demanda  és un entestament que no aporta res i en canvi impedeix passar pàgina i recuperar unes relacions laborals normals.

Els Comitès d’empresa de la CCMA, els Consells professionals, els sindicats,  les Assemblees, 1340 firmes de treballadors i  diversos grups polítics, personalitats del món audiovisual i de la cultura, hem coincidit a considerar que la demanda de pena de presó és injusta, desfasada  i desproporcionada.

Ara ja és el moment de la decisió, perquè si s’arriba a judici i hi ha sentència, només poden passar dues coses:

-Una: que el nostre company quedi absolt i així s’acabi amb el malson d’aquests tres anys de penalitats. En aquest cas, què faran els que s’han mostrat intransigents i inflexibles? Com compensaran el patiment d’un treballador i la seva família durant anys?

-Dues: que hi hagi condemna, la qual cosa és una desgràcia irreparable que no beneficiarà  ningú

Per tot això preguntem als consellers i conselleres de la CCMA: esteu disposats a arribar a judici ignorant els raonaments i les veus que reclamen la retirada de la demanda?


CCMA, NO EMPRESONIS EL NOSTRE COMPANY!!