dimecres, 8 d’abril del 2015

UNA PROPOSTA RESPONSABLE


Comunicat 14/2015


En la sessió de negociació de conveni d’aquest dimecres, el comitè d’empresa ha detallat la seva proposta de terminis per a la recuperació del RAV:
 
Suspensió immediata del RAV i retorn dels diners descomptats el 2015 durant l’any 2015.
Retorn dels diners descomptats pel RAV el 2013 durant 2016.
Retorn del RAV descomptat el 2014 durant 2017, i recuperació del RAV de 2011 i 2012 durant l’any 2018.
Pels treballadors acomiadats en el PAC i tots aquells que han tingut relació laboral durant els anys d’aplicació del RAV i ja no estan a l’empresaRetorn immediat de la totalitat del RAV descomptat.
 
Amb aquesta proposta del comitè es mitigaria l’impacte en els pressupostos de la CCMA que causaria la devolució immediata del RAV de tots els anys anteriors, tal com està dictat en la sentència del Tribunal Suprem per a Catalunya Ràdio. Recordem que el comitè de TVC tenim interposada una demanda idèntica a la que ja ha sentenciat el Suprem, i que el mateix president del Consell de la CCMA, Brauli Duart, donava per fet davant del Parlament, que la sentència també implicava als treballadors de TVC.
 
El plantejament de devolució del RAV en terminis hauria de ser molt ben atès per una direcció que ha estat allargant il·lícitament una retallada que havia de ser temporal i vinculada al manteniment de la plantilla. La retallada de 2011-2012 l’han mantingut i en canvi ens han infligit un ERO i l’eliminació de tots els treballadors temporals i dels col·laboradors.
La direcció ha d’assumir la seva responsabilitat i no perllongar més la situació irregular que ha provocat amb el RAV il·legal.
 
Per la seva banda, en la reunió de negociació,  la direcció ha mantingut les seves propostes de recuperació del RAV vinculades a l’acceptació voluntària d’un nou RAV que acabaríem de recuperar l’any 2022. El Comitè hem rebutjat amb contundència aquestes pretensions i hem reclamat una resposta a la nostra oferta de recuperació del RAV en terminis que ens han de contestar dimecres vinent.
 
Acte de protesta dels treballadors de TVC pels incompliments i retallades
Aquest dimecres al matí s’ha fet una concentració de protesta per l’incompliment dels acords d’equiparació salarial dels treballadors procedents d’AMD, per la demora en el pagament de la part de la paga de 2012, i també reclamant la supressió del RAV.
Al final de la concentració els treballadors d’AMD s’han reunit en Assemblea. En les pròximes dies farem arribar la seva situació de discriminació salarial i laboral a on faci falta.
 
La setmana que ve, REFERÈNDUM
Durant la concentració d’aquest matí s’ha anunciat la convocatòria d’un referèndum en el qual es presentarà a votació la plataforma dels treballadorsper a un conveni plurianual i el calendari de mobilitzacions pel mes de maig. També els companys de la comissió de treballadors de cogestió volen portar a votació les seves propostes. (En els pròxims dies us farem arribar les propostes concretes de plataforma i el calendari).
 
La votació es farà dijous 16 i divendres 17 d’abril amb urnes i paperetes, però també us volem oferir l’opció de votar electrònicament com a alternativa convenient al vot tradicional presencial (amb urnes, paperetes i sobres).