divendres, 24 d’abril del 2015

Negociació de conveni: la direcció encarrega un dictamen sobre el RAV


Comunicat 18/2015


Aquest divendres s’ha fet una nova  reunió de negociació de conveni  en la qual hem lliurat a la direcció la plataforma de negociació aprovada en referèndum per la plantilla i hem anunciat el calendari de mobilitzacions que comença la nit del 7 de maig amb una vaga parcial prevista per l’inici de la campanya electoral.

En la mateixa reunió, la direcció ha informat el comitè de dos acords del Consell de govern de la CCMA sobre  el RAV, que s’havien de fer  públics avui en la sessió de control parlamentari de la CCMA que s’ha hagut de suspendre. En primer lloc han acordat demanar als serveis jurídics del Departament de Presidència de la Generalitat un dictamen sobre la sentència del RAV pels treballadors de TVC i, si el dictamen recomana que s’ha d’aplicar la sentència, també han aprovat demanar una aportació extraordinària a la Generalitat.

Per la nostra banda, hem deixat ben clar que no ens sotmetem als dictàmens que emet una instància que és part interessada en el conflicte, tot i que respectem la llibertat de les parts de la negociadora per fer les consultes que cregui necessàries. La direcció té la facultat de suspendre el RAV declarat  il·lícit, i el que cal és que s’atenguin les propostes del Comitè d’empresa per fer assumible la sentència del Suprem: supressió immediata de la retallada i devolució a terminis dels diners descomptats amb anterioritat.

Finalment, s’ha concretat la nova data per a la pròxima sessió de negociadora  que es farà el dia 6 de maig. En aquesta trobada està previst que es tracti sobre la consolidació de les promocions de llarga durada. El Comitè ha proposat aquest tema per la seva urgència i per la reiteració amb què ha reclamat la resolució sobre aquesta situació que afecta centenars de treballadors.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha desarxivat el conflicte col·lectiu contra el manteniment del RAV a TV3, responent a la demanda dels advocats del Comitè. EL TSJC ha assenyalat data de judici pel pròxim dimecres 29 d’abril. És probable però que no se celebri perquè l’advocat de la direcció al·lega incompetència del tribunal i demana que el tema sigui jutjat a l’Audiència Nacional a Madrid.

Reunió amb el Conseller de presidència, Francesc Homs. El Comitè d’empresa hem demanat una reunió amb el conseller Francesc Homs per parlar de la necessitat de resoldre el conflicte laboral a TVC després de 14 mesos sense conveni i d’arrossegar 4 anys de retallades de drets, de salari i de plantilla. La reunió es farà dilluns que ve a la tarda.