divendres, 10 d’abril del 2015

LA CCMA PRESENTA EL PROJECTE DE CONFLUÈNCIA D'INFORMATIUS I ESPORTS


Representants dels comitès d’empresa, consells professionals i delegats de personal de TVC i Catalunya Ràdio ens hem reunit a la Corporació amb els directius implicats en el projecte de confluència d'Informatius i Esports. El conseller de la CCMA Pep Vilar ha fet l’exposició de les línies generals del "document de treball" que ens han lliurat.

En les diferents intervencions dels caps d’Informatius i Esports, mitjans digitals, directors tècnics, d’enginyeria, finances, recursos humans... i altres directius, ens han explicat detalls del procés previst en el document, del funcionament, de la logística i de les obres a l'edifici del CEI de TV3 per encabir 6 estudis i un locutori de CR, i les redaccions conjuntes de CR i TV3 d’Informatius i d’Esports a Sant Joan Despí i personal tècnic de la ràdio. Sobre les qüestions laborals, ens han reiterat el seu compromís amb el manteniment de la plantilla, però no han aclarit quins perfils professionals nous hi podria haver.

El pla d’unificació, tal com l’han exposat, implicaria el trasllat de bona part de CR a TV3, tot i que no se sap quan perquè depèn de tenir el pressupost necessari per dur endavant el projecte, la viabilitat econòmica del qual vinculen a la venda d’uns edificis de la Corporació. 

Per la nostra part hem reclamat el pressupost per al projecte i els terminis d’execució previstos. No ens han dit quin pressupost estimen necessari, però sí que calculen uns 18 mesos per adaptar immobles per als trasllats previstos.

Hem destacat que, en el marc pressupostari actual, el projecte de confluència que proposen requereix inevitablement una gran inversió en immobles, tecnologia i logística, i que ara no és un bon moment per fer experiments costosos que, a més, potser s’hagin de revertir per problemes de funcionament.

S’ha de tenir molt clar que la confluència hauria de servir per millorar la qualitat del producte que oferim, no al contrari. I per això hem subratllat repetidament els problemes en aquest sentit en el primer pas que es va fer en aquest procés, com són les corresponsalies unificades. Els comitès i consells hem manifestat la nostra preocupació per un pla tan transcendental i costós que s’hauria de consensuar amb totes les parts implicades. Perquè, com reconeix el mateix document, no pot sortir bé si no és amb l'acord i la complicitat dels treballadors afectats. Hem de treballar conjuntament per buscar un model de redacció i d'organització informativa que permeti generar continguts de qualitat en els nous entorns comunicatius. Els consells i els comitès volem que els treballadors implicats siguin protagonistes en el procés cap a un nou model.

Per últim, el projecte no pot deixar de banda les qüestions laborals que van lligades a la unificació: manteniment de les plantilles, equiparació salarial, possibles nous perfils professionals i mobilitat de personal, que s’hauria de basar en la voluntarietat. Durant la reunió hem reclamat l’equiparació salarial i laboral de tots els treballadors de la CCMA com a condició per parlar de confluències.