dimecres, 22 d’abril del 2015

DUART TAMBÉ INCOMPLEIX ELS COMPROMISOS AMB EL SECTOR AUDIOVISUAL PRIVAT


Seguint l’ estratègia d’altres ocasions, el president del Consell de la CCMA, Brauli Duart, torna a intentar girar l'opinió pública i el sector privat audiovisual contra els treballadors de la CCMA. Ara, anuncia que atura les coproduccions anteriorment compromeses amb aquest sector, i en comptes d’assumir el seu fracàs en política pressupostària i laboral, intenta desviar la culpa cap a la sentència del Tribunal Suprem sobre la retallada il·lícita de sous dels treballadors de Catalunya Ràdio i de TVC.

El mes de febrer ja vam veure com Brauli Duart va fer davant el Parlament una valoració màxima del cost de la sentència del Tribunal suprem. Era un nou pas per reobrir el conflicte contra els treballadors de l'empresa que dirigeix.

Des del primer moment el Comitè d'empresa de TVC ha fet públic el seu plantejament de supressió immediata de la retallada del 5% (RAV), vigent des de 2011, i  la devolució a terminis del deute generat per aquest concepte.

A hores d’ara, encara desconeixem la distribució que fa la direcció del pressupost del CCMA pel 2015. Entre altres coses continuem ignorant quants diners estan o estaven destinats a obres i trasllats per a confluències i unificacions d'informatius i esports de TVC i Catalunya Ràdio. Tampoc se sap l’import dels diners que destinaven a les coproduccions ara aturades unilateralment per la CCMA. L’acord  genèric que es va anunciar el gener entre la CCMA, la Conselleria de Cultura i les productores privades,  comprometia a la CCMA en 7 milions d’euros, ampliables en funció dels ingressos de publicitat de la corporació.

D’altra banda, en el projecte de contracte programa de la CCMA es concreta entre 35 i el 25% de la producció total de la CCMA  serà producció externa. Ho hem dit altres vegades: si en absència d’un marc de finançament més estable, la CCMA ha d'assumir l'impuls al sector audiovisual privat, cal que hi hagi un pressupost específic, clar i ben diferenciat del pressupost ordinari.  No es tracta de continuar fent ERO’s i retallades a les plantilles de les empreses de la CCMA, es tracta de dotar als mitjans públics del pressupost suficient per  garantir la seva estabilitat, mantenir la producció i la plantilla i continuar sent motor de la indústria audiovisual catalana.

És important que els compromisos es compleixin, i aquesta direcció no ho ha fet ni amb els treballadors  de la CCMA ni amb el sector audiovisual.