dimarts, 1 d’octubre del 2019

Aturem la retallada del 6% / Mobilitzacions aquesta tardor / Andreu Joan Martínez / La sentència del judici al “Procés”

Aturem la retallada del 6%

El govern de la Generalitat ha dictat una retallada del 6% a tota l'Administració pública. El conseller d'Economia justifica la mesura pel retard de la transferència de fons del ministeri d'Hisenda a les Autonomies. 
La direcció ha informat al Comitè d’empresa que a la CCMA es retallaran de nou les contractacions de treballadors per substitucions, i també les inversions necessàries en tecnologia, drets esportius i compra de producció aliena pel valor d'uns 3 milions d'euros. D'altra banda dels 16 milions demanats per la CCMA al Govern per aquest any només se n'han autoritzat 10 que encara no s'han transferit a la CCMA. En definitiva, estem un any més amb pressupostos prorrogats i insuficients, i sense possibilitats d'abordar projectes de futur i corregir mancances estructurals.

Des del Comitè hem reclamat a la direcció que no apliqui les retallades. No podem afrontar aquest últim trimestre sense les contractacions per baixes i pics de feina previstos. Tampoc ens podem permetre endarrerir més les inversions ni perdre programes per falta de drets. A més, el ministeri d'Hisenda ha anunciat que farà la transferència dels fons pendents, i per tant la retallada, si s'aplica, tindria efectes innecessaris i irreversibles.

Mobilitzacions aquesta tardor

El Consell de la CCMA és a l’espera de la resposta del Govern sobre les 35 hores a TV3 i a CR. El 12 de setembre es va reunir la Comissió de Retribucions i Personal de la Generalitat, formada per membres de diversos Departaments. En aquesta reunió s’havia de tornar a parlar de les 35 hores setmanals pactades en el  conveni de TV3, però a hores d'ara no  tenim cap resposta. http://www.comitetv3.cat/2019/07/35-hores-no-hi-ha-marxa-enrere.html.
El Comitè ja ha advertit que les 35 hores no tenen marxa enrere i que no acceptarem més excuses i incompliments. Això, sumat a la nova retallada de contractació de treballadors, a la negativa de la direcció de la CCMA a totes les propostes del Comitè pels contractats indefinits no fixos i a la necessitat de compromís amb el pla de jubilacions anticipades amb contractes de substitució que fa anys que reclamem per assegurar el futur de l'empresa, ens porten a una tardor de molt probables mobilitzacions en defensa dels drets laborals i de la negociació col·lectiva.

En les pròximes setmanes plantejarem propostes concretes de mobilització per recuperar les 35 hores de conveni, per la contractació necessària de treballadors i la recuperació de la plantilla i l’estabilització dels contractes “indefinits no fixos”.

Andreu Joan Martínez, d’Interior a la CCMA, de la CCMA als Mossos i ara de nou a la CCMA (?)

Enmig d’aquest panorama de greus problemes laborals, la direcció ha reconegut que l’Andreu Joan Martínez, que ha renunciat a dirigir els Mossos d’Esquadra, té reservada la plaça d’alt càrrec que ostentava a la CCMA. Seria escandalós que en plena retallada de contractacions de treballadors i amb el bloqueig continuat per resoldre les necessitats de plantilla (indefinits no fixos, substitucions per baixes i pics de feina, i contractes de relleu), torni a la Corporació per cobrar un sou de  “Cap d’Estratègia i Recursos Humans” després d’una gestió nefasta per als treballadors amb un sotmetiment sense precedents a la intervenció governamental en la negociació col·lectiva de la nostra empresa.

Ara no ens cal un alt càrrec centmileurista: el que ens falta són professionals de totes les especialitats: càmeres, muntadors, redactores i redactors, oficials administratius, tècnics, enginyers, personal de serveis artístics, realització i producció, documentalistes, lingüistes...

La sentència del judici al “Procés”

Durant aquests dies s'aniran concretant les respostes socials a la sentència del Procés. Per part del Comitè d’empresa ja està previst debatre l’adhesió a les convocatòries més àmplies i consensuades possible per quan es faci pública la sentència.