dimecres, 30 d’octubre del 2019

Els treballadors de TV3 omplen la sala del Consell de Govern de la CCMA i reclamen cobrir les baixes de plantilla


El Comitè d’empresa ha convocat una concentració al recinte de Sant Joan Despí per expressar el malestar de la plantilla davant la negativa del Govern a substituir els treballadors de baixa i l’acatament de la CCMA a aquesta ordre. A l’acte hi han participat centenars de treballadors, que després han anat fins a la sala de reunions del Consell de la Corporació.
La presidenta en funcions, Núria Llorach, la consellera Rita Marzoa i el conseller Antoni Peman han escoltat les queixes dels treballadors, que han exigit la substitució de les baixes i que es faci d’una vegada un pla acordat de jubilacions per a la renovació i el manteniment de plantilla que el Comitè planteja des fa anys.

A la sala del Consell de govern, el Comitè i molts treballadors que portaven cartells reivindicatius, han posat en relleu la contradicció del recent reingrés del cap d’Estratègia i Recursos Humans procedent dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, amb la prohibició de contractar les persones necessàries per cobrir baixes. També s’ha retret a la direcció de la CCMA que exhibeixin bons resultats d’audiència, però a costa de l’extenuació de la plantilla. 
En les darreres setmanes ha augmentat el nombre de baixes mèdiques, moltes derivades de la pressió de feina, i el problema s’agreujarà si no se substitueix els companys que van caient.

La resposta de la direcció ha estat de submissió a les normes restrictives que imposa el Govern per als seus treballadors i treballadores i han insinuat la retallada de producció a conseqüència d’aquest sotmetiment. En definitiva s’han tret la responsabilitat de sobre un cop més.

Per això els treballadors reclamem al Govern que s’aixequi d’una vegada la restricció a la contractació de treballadors, que s’obri un pla de renovació i manteniment de la plantilla, que es resolgui el cas dels contractes “indefinits no fixos” i que compleixin els acords de l’horari de les 35 hores setmanals del conveni col.lectiu.

El Comitè ha fet una crida a tots els treballadors i treballadores a no acceptar més allargaments de jornada, i a no fer hores extres ni esforços que no siguin compensats com diu el conveni, i que informin directament al Comitè de les situacions d’abús que es produeixin.