dimarts, 28 de maig del 2024

S’HA DE PRORROGAR LA VIGÈNCIA DE LES LLISTES DELS CONCURSOS DE SELECCIÓ

Des que es va aixecar l’embargament de la contractació decretat pel govern a les empreses públiques hem pogut posar en marxa desenes de concursos per cobrir les vacants i  tenir llistes per a la contractació temporal.

Quan vam poder reprendre els concursos de selecció, ja vam advertir que només dos anys de vigència de les llistes seria insuficient i obligaria els candidats a presentar-se reiteradament al mateix concurs.

Hi ha diverses raons per prorrogar la vigència: la complexitat logística i tècnica de la selecció per a les diverses especialitats professionals del conveni comporta processos molt llargs --a més, hem tingut una pandèmia que ha interferit en alguns concursos-- i els candidats i candidates han de fer un gran esforç i dedicar molts mesos, de vegades anys, a unes proves que s’allarguen en el temps i, en canvi, tenen una vigència de només dos anys.

Per tot això, des del Comitè hem plantejat a la direcció de Recursos Humans que les llistes que no s’han esgotat i que estan a punt de caducar aquest any es prorroguin un any per poder continuar amb l’adjudicació de vacants, algunes de les quals ja s’han generat però no s’aprovaran per exigències burocràtiques de la Direcció i de l’Administració fins a l’any que ve.

De moment, la direcció de Recursos Humans, la mateixa que fa tantes contractacions fixes com vol, de lliure designació i sense fer exàmens als candidats dels nivells H i O, s’ha negat a prorrogar les llistes dels llocs de conveni.

Des del Comitè reclamem diàleg i negociació, i que atengui les propostes que li fem per resoldre els problemes reals que té l’empresa i els seus treballadors.