dijous, 20 de juny del 2019

ELS ESPORTS DEBILITATS


L’emissió, a partir del setembre, d’un nou magazín diari per TV3 en la franja matinal de 12 a 14 hores  tindrà un impacte directe en la producció d’Esports.  Està previst que al nou programa se li assignin els equips d’explotació i artístics ( realització, producció, personal de plató....) que actualment, i des de fa anys, s’ocupen de l’emissió d’espais esportius en directe, en la franja de vespre-nit,  pel Canal Esport3.

La direcció de TV3 té el dret i l’obligació de posar en marxa iniciatives de programació que reforcin el lideratge quantitatiu i qualitatiu de la nostra televisió pública, però el plantejament adoptat en aquest cas perjudica, i molt, la informació esportiva que s’emet a partir de les 8 del vespre on, a més del programa “Esport Club”,  s’encabeixen retransmissions, programes monogràfics, prèvies i post partits de Champions...: en resum, multitud de programes especials.

Des de la direcció s’ha plantejat un canvi d’horari pel programa Esport Club, que passaria a emetre’s de 16 a 17 h -, i fer la major part dels programes especials en el plató de continuïtat, amb la minva de qualitat  que això comporta. Perdre la possibilitat de fer directes des del plató d’esports – com fins ara- a partir de les 20h , perjudicaria absolutament l’oferta d’un bon producte esportiu a què hem acostumat als nostres espectadors.

La direcció de TV3 s’ha compromès a revertir la situació en cas que es produeixi una aportació econòmica pendent per part de la Generalitat. Per la nostra banda, el Comitè  d’Empresa,  el col·lectiu d’Esports i el Consell Professional d’Informatius hem proposat al Consell de Govern fer les contractacions imprescindibles per al nou programa magazín de 12 a 14h,  que així seria viable, alleugeriria la pressió sobre la plantilla,  i mantindria la producció i l’emissió d’esports diària i en directe.

Per tot això, continuarem amb les accions per reivindicar els recursos necessaris per a una programació d’esports de qualitat, dinàmica i d’èxit.

ELS ESPORTS TAMBÉ SOM TV3