divendres, 29 de març del 2019

La Junta Electoral torna a dictar censura


Els comitès d’empresa de Catalunya Ràdio i TV3  rebutgem la restricció de la llibertat d’informació que imposen les Juntes Electorals quan decideixen fins i tot prohibir l’ús d’expressions com “presos polítics” o “exiliats”.

Aquesta ingerència judicial representa un menyspreu inadmissible a la feina dels professionals de la comunicació de la CCMA. 

Per això, els professionals de TV3 i de les emissores de la Generalitat exigim, ara i sempre, poder informar amb llibertat,  independència i veracitat.

Rebutgem qualsevol ingerència, pressió, amenaça o agressió, vingui d’on vingui, que pretengui interferir en la nostra feina.

Els treballadors considerem que les Juntes Electorals s’extralimiten quan estableixen criteris que no són professionals per sancionar la programació.

Ens adrecem a la ciutadania perquè sigui exigent, ara i sempre, amb la qualitat del nostre servei i amb els responsables professionals i els directius dels mitjans públics.

I recordem, ara com hem fet sempre, que la qualitat dels mitjans públics de comunicació només la poden garantir uns òrgans de govern escollits exclusivament per criteris professionals, per majories parlamentàries qualificades de manera que es blindi absolutament de qualsevol ingerència governamental i partidista i puguin garantir la pluralitat, la veracitat i la defensa dels interessos dels ciutadans, que són els únics als quals ens devem des dels mitjans públics.