dijous, 7 de març del 2019

A TV3 ENS SUMEM A LES REIVINDICACIONS DE LA JORNADA INTERNACIONAL DE LES DONES DEL 8 DE MARÇ


En la concentració que s’ha fet a les 12h a TV3, hi ha participat conjuntament dones i homes de TV3 amb les companyes de les diferents empreses, de neteja, seguretat, recepció, menjadors, servei de prevenció...

Han intervingut en l’acte les companyes Sara Cuentas, del col·lectiu de dones migrades que ha explicat l’enfocament antiracista de la mobilització. Carmen Moya, sindicalista del sector de la neteja ha exposat la situació laboral d’un sector molt precaritzat i feminitzat i  amb forta incidència de violència masclista i assetjaments, i Lídia Rodríguez, del Comitè d’empresa de Ravigo ens ha explicat  la seva lluita per la negociació del conveni.

La companya d’informatius, Ariadna Oltra, ha llegit el manifest de les dones del sector de la informació i la comunicació fent especialment incidència en els continguts de la programació i en el tractament informatiu de les violències masclistes  i Montse Ortega, del Comitè d’empresa  i de la comissió del Pla d’Igualtat, ha donat dades de la bretxa salarial i desigualtats en l’accés als càrrecs de comandament a TV3. Una bretxa salarial del 8,6% que es dispara quan s’analitzen els complements salarials. El 75% de directors són homes enfront del 25% de dones, entre altres dades que revela la diagnosi prèvia al Pla d’Igualtat.
Per la seva banda, Sònia Farré, activista social del Baix Llobregat, ha posat l’accent en la importància de la vaga de cures i la vaga de consum per un món més sostenible.

Per últim, Bibiana Esteve, del servei de Prevenció, ha llegit amb emoció i intensitat el manifest de la vaga feminista.



També als estudis d’Il·lumina, on es fa la gravació de la Telenovel·la, s’ha fet un acte de solidaritat amb les reivindicacions feministes i l’actriu Montse German ha llegit el manifest de la Vaga general de demà.

Per la tarda altres grups de companyes s’han ajuntat per fer les fotos de grup amb les ulleres liles.

DIVENDRES 8 DE MARÇ FEM VAGA,  


Durant la jornada, a les 12h als jardinets de Gràcia de Barcelona, es fa la concentració: “Les treballadores de la comunicació fem vaga”