dijous, 5 de maig del 2016

Renovació del Consell de la CCMA ara i #NoEmpresonisElMeuCompany al Ple del Parlament

Renovació del Consell de la CCMA ara

El Ple del Parlament  ha  debatut la proposició de Llei de Ciutadans per la reforma de la Llei de la Corporació, que plantejava que es torni a la majoria qualificada de dos terços per a la designació dels membres del Consell de Govern de la CCMA i del seu President. Tots els grups s'hi han mostrat d'acord, però el procediment passa per una comissió parlamentària que abordarà més millores del model, presents en altres proposicions de llei, de CSQP i del PSC.  

Això pot ser un tràmit llarg i la reforma de la llei podria tornar a quedar empantanada, tal com vam veure en l’anterior legislatura.  I serà bo, si  els diputats fan un treball a fons i amb perspectiva de futur per una llei millor de la CCMA. Ara bé, la Corporació necessita canvis ja.

Ara ja s'haurien de canviar, d'acord amb la llei de la Corporació, tres dels sis consellers actuals i res no impedeix als grups parlamentaris posar en pràctica l’elecció dels nous consellers tenint en compte criteris professionals i amb l’aprovació dels dos terços de la cambra, prevista en primera instància en la llei vigent i d'acord amb la moció aprovada per unanimitat pel Parlament el 17 de març.

#NoEmpresonisElMeuCompany al Ple del Parlament

Intervenció d'Albert Botran, CUP, al Ple del Parlament d’avui:

“Per solidaritzar-nos amb el treballador de TV3, en Gustau, al qual la fiscalia demana la bestialitat de 7 anys de presó per acusació de la CCMA, per uns fets dels qual, no tan sols ell nega totalment l’autoria, sinó que actualment han quedat totalment superats pels esdeveniments.  Avui, les dades de les quals s’acusa a aquesta persona d’haver filtrat, en gran mesura són públiques a partir de la llei de transparència. Emplacem a la nova presidència i a tots els membres del Consell, a replantejar aquesta acusació, passar pàgina i aprofitar aquesta oportunitat de nova etapa amb els treballadors”


Clic aquí per veure el vídeo