divendres, 13 de maig del 2016

#NoEmpresonisElMeuCompany a la Comissió de Control de la CCMA del Parlament de Catalunya

El Comitè d’Empresa ha fet avui un acte de protesta a la Comissió de Control de la CCMA per exigir la retirada de la demanda de 7 anys de presó contra el nostre company en el judici del 30 de juny.


Abans de la reunió, hem parlat amb diversos diputats i membres del Consell de Govern de la CCMA expressant novament la nostra opinió. Alguns diputats, com Marta Ribas de CSQP i Albert Botran de la CUP, han exhibit l’adhesiu #NoEmpresonisElMeuCompany durant la sessió de la comissió. En el moment que la presidenta en funcions del Consell de la CCMA, Núria Llorach responia una pregunta sobre les vagues a la CCMA, els membres del Comitè d’Empresa hem aixecat una pancarta i cartells per mostrar la nostra solidaritat amb el company amenaçat. Teniu vídeo de l’acció aquí:


Volem destacar l’actitud positiva durant tota la sessió del president de la Comissió, David Mejía (C’s), que ha permès en tot moment que la protesta es desenvolupés de forma tranquil·la, contrastant amb les exclamacions del diputat de JxSí, Jordi Cuminal, que reclamava que no es tolerés la protesta.
Però prenguin nota CDC, el Govern, i el Consell de la CCMA: tenim la voluntat ferma, amb els suport dels treballadors, de continuar amb accions de denúncia de l'actitud desproporcionada de la CCMA, fins aconseguir un posicionament clar de tots els membres del Consell de Govern sobre la retirada de la demanda contra el nostre company.

Pressupostos, inversions per a la confluència i contractacions

Durant la sessió de control, la presidenta en funcions de la CCMA ha anunciat el nou projecte de pressupostos 2016 que contempla els mateixos ingressos i rebaixa les xifres de l’anterior avantprojecte. Amb aquesta retallada, Núria Llorach reconeix, com també es va manifestar a la reunió econòmica amb el Comitè d’Empresa, que no es podran fer les inversions previstes i, per tant, el projecte logístic de confluència física de les redaccions d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio queda ajornat, encara que el Consell segueix reclamant més aportació pública de la Generalitat.
El Comitè d’Empresa està d’acord que calen uns pressupostos amb més aportació pública, però les prioritats han de ser altres, la producció interna i la contractació.
En aquest darrer aspecte, i responent a preguntes d’un diputat, Núria Llorach ha reconegut que la plantilla està molt ajustada i envellida per efectes de l’ERO-PAC i que caldria una renovació que no permeten les normatives de la Generalitat. Un cop més es demostra que l’ERO-PAC només tenia una explicació  política i no econòmica i que calen més recursos humans a la CCMA si es vol que compleixi amb el servei públic encarregat pel Parlament. Efectivament, cal estudiar fórmules de noves contractacions i renovació de la plantilla

Sant Joan Despí, 13 de maig de 2016