dijous, 26 de gener del 2023

L’assemblea d’Esports i els treballadors d'unitats mòbils reclamen al Consell de Govern de la CCMA i a la direcció de TV3 que aturin les externalitzacions

L’assemblea que s’ha celebrat a la redacció de d’Esports amb la participació de persones de tot el departament i dels companys d’unitats mòbils i dels equips tècnics de TV3  ha votat unànimement perquè s’aturi el trasllat dels Esports i es freni l’externalització de l’ús de les unitats mòbils. 

L’assemblea ha donat suport al Comitè d’empresa per engegar les accions necessàries per frenar les externalitzacions injustificables i desproporcionades.

S’ha aprovat reclamar una reunió urgent del Consell de Govern de la CCMA amb els treballadors d’Esports perquè respongui sobre el trasllat a un plató extern llogat mentre el plató d’Esports de TV3 estarà desocupat durant tres mesos, i que expliquin amb claredat els plans de futur per a l’àrea d’Esports. 

En relació amb l’externalització de les unitats mòbils, s’ha destacat el darrer cas que s’ha produït amb la cobertura dels Premis Gaudí. Un cop més s’ha llogat una mòbil externa mentre n’hi havia de disponibles a TV3. 

D’altra banda, s’ha debatut sobre els plans de la direcció per canviar el model de producció i s’ha reclamat que s’estableixi una negociació i un diàleg professional sobre aquest canvi de model que només és acceptable en benefici de l’eficàcia sense perdre qualitat dels continguts. 

A l’assemblea s’ha proposat recuperar la campanya “ELS ESPORTS TAMBÉ SOM TV3” juntament amb altres accions, com una pancarta ben visible a les instal·lacions.

També s’assistirà a la comissió de control parlamentari d’aquest divendres i a la del mes de febrer per donar a conèixer la situació als grups parlamentaris.

Totes aquestes externalitzacions innecessàries es produeixen amb l’excusa que no es port contractar el personal tècnic que cal per fer la feina. És una explicació inacceptable i que contrasta amb el fitxatge continu de personal extern per a l’staff directiu. La CCMA prefereix llogar serveis subcontractats per valor de centenars de milers d’euros abans que contractar els càmeres i personal tècnic que fa falta. 

https://www.comitetv3.cat/2023/01/els-esports-un-altre-cop-al-punt-de-mira.html