divendres, 20 de gener del 2023

Els Esports, un altre cop al punt de mira

Les directora adjunta de TV3 i els responsables de Producció, d'Imatge i d'Esports han comunicat al Comitè i als treballadors de l’Àrea d’Esports que a partir de febrer i durant tres mesos la producció dels programes esportius en directe es farà des d’un estudi extern que podria ser el de Gestmusic que la CCMA té llogat a Sant Just Desvern per al programa “Cuines”.

 

La direcció argumenta que amb l’inici de la nova temporada d'"Eufòria" no hi ha recursos per a tot, i que no hi ha autorització per contractar les 6 persones necessàries per mantenir la producció dels programes en directe d’esports (l'"Onze", "Gol a gol" i altres).

 

Es repeteix la mateixa situació que vam denunciar el mes de desembre quan van traslladar l'"Onze" a un plató llogat a Rubí, que ens van assegurar que era provisional i temporal per un pic de feina.

Ara, per estalviar en personal tècnic (calculem que contractar 6 persones serien uns 30.000 euros mensuals), es farà una inversió superior injustificable de l’ordre de 250.000 euros, en un context de nous fitxatges de directius del núvol.  En canvi, no es destinen recursos a la programació d’esports, que és una línia de producció interna estructural que s’ha de mantenir.

 

En els pròxims dies el Comitè d’Empresa convocarem una assemblea a la redacció d’Esports, oberta a tothom, per parlar entre tots de les accions a emprendre per reivindicar davant la direcció que es mantingui la producció internament i es faci des del plató d’esports amb el personal necessari.

 

D’altra banda, reclamem una reunió  amb direcció de la CCMA perquè es facin les contractacions necessàries per assumir l’increment de producció.