dimecres, 3 de març del 2021

​8 DE MARÇ: #SOMDONES, SEMPRE HI SOM

 

Què ha passat a TV3 des del 8 de març passat?   

·         La pandèmia ha trastornat la vida de la gent. Moltes companyes i companys han estat malaltes, i moltes han perdut familiars i amics.   

·         Les dones i homes de TV3, com a mitjà de comunicació públic, hem sigut serveis essencials durant la pandèmia. Les primeres setmanes de confinament ens van posar a prova, i hem hagut d’aprendre a treballar diferent.   

·         El teletreball s’ha imposat, amb els seus avantatges i inconvenients, com ara la dificultat per compaginar la feina amb l’atenció continuada a fills i familiars i a les feines domèstiques, que recauen majoritàriament sobre les dones.   

·         Les companyes i companys del servei de menjador estan en ERTO i amb el temor de perdre la feina, perquè les coses no tornaran a ser com abans de la Covid.   

·         Les treballadores essencials s’han vet visibles: les companyes de la neteja de TV3 han viscut en primera línia l’escassetat de materials de protecció de les primeres setmanes de la pandèmia, alhora que augmentava intensament la càrrega de treball.   

·         També essencials, visibles i en primera línia, les noies del servei de prevenció, en la seva tasca de conscienciar els més reticents a prendre les mesures de protecció contra la malaltia. Són treballadores subcontractades que un cop més viuen la incertesa de la seva continuïtat amb la futura empresa que guanyi la licitació.   

·         En la part positiva, celebrem que per fi tenim Pla d’Igualtat. Els pròxims dies, la Comissió del Pla d’Igualtat farà la presentació formal del Pla, que ha de ser una eina útil per a la plena igualtat entre dones i homes de TV3.     

CONCENTRACIÓ A TV3, DILLUNS 8 DE MARÇ AMB LES COMPANYES DEL COMITÈ DEL BROGGI: 

A les 12.00, el comitè d’empresa convoca una concentració 

a l’exterior de les instal·lacions, a la porta que dona al barri de Sant Joan 

 Farem acte conjunt amb les companyes del comitè d’empresa de l’Hospital Moisès Broggi. L’acte es farà assegurant les mesures de prevenció: distància física de metre i mig i mascareta obligatòria. En l’acte, d’uns 15 minuts de durada, es llegirà el manifest de la jornada.

Per la seva banda, la direcció ens ha comunicat que durant la jornada del 8M i tota la setmana es farà una programació especialment dedicada al Dia Internacional de les Dones.  

Sobre la vaga de 24 hores del dilluns 8 de març, el Comitè d’empresa de TV3 ha acordat no convocar l’aturada, però es garantirà la cobertura de qui vulgui fer-la, i es procurarà que les persones convocades a treballar com a serveis mínims i que vulguin seguir la vaga puguin ser substituïdes.