diumenge, 15 de març del 2020

No s'ha de posar en risc la salut de les persones fent una programació no essencial i en directe / Sobre permisos i conciliació


A TV3 i Catalunya Ràdio, els treballadors tenim clar que en una situació de crisi com la que estem vivint amb la pandèmia per la malaltia del coronavirus COVID-19 hem d'estar al servei de la ciutadania per garantir el dret a la informació, en primer lloc i també, donades les circumstàncies de confinament de la població, oferir una programació d'entreteniment molt especialment dedicada als més petits que s'han quedat sense escola. 

Per això reclamem a la direcció que faci una graella de programació proporcionada i dirigida als dos objectius: dret a la informació i entreteniment 
L'entreteniment no ha de ser en directe, és una temeritat i una irresponsabilitat mobilitzar més persones de les estrictament necessàries.

Per tant, exigim que es tregui de la previsió de graella l'espai en directe de l'Està Passant" i que es redueixin les hores d'emissió previstes pel "Tot Es mou" i el "Planta Baixa". 

Igualment, s'han de preservar equips informatius per si la contingència dura més del que està previst, i això no serà possible amb la producció de Telenotícies diaris de dues hores de durada al migdia i 1:30h al vespre. 
A la graella de programes de la Ràdio, s'ha de tenir en consideració que doblar la programació informativa no ha de suposar doblar la feina dels treballadors i s'ha de comptar amb la reemissió i redifusió de continguts quan sigui necessari.

S'ha de buscar la millor oferta possible de programació "enllaunada" per a l'entreteniment, i ser conscients que els equips mobilitzats per a la informació d'actualitat no s'han de sobrecarregar de feina.

També reclamem que es proporcioni als equips de rodatge i a tothom que ho necessiti  el material de prevenció indispensable per fer la feina amb les màximes garanties. I que s'acrediti a totes les persones convocades a treballar pels serveis essencials.


 Sobre permisos i conciliació

Degut a les nombroses consultes rebudes, informem que:  les persones que per conciliació (nens petits, persones amb dependència a càrrec...) no puguin treballar presencialment i tampoc puguin teletreballar, que ho comuniquin al seu departament perquè se'ls hi concedeixi el permís retribuït i no se les planifiquin com a essencials.

Les persones amb risc més elevat per la seva situació de salut personal, que tampoc poden ser convocades han de gestionar-ho també amb el seu departament: "alteració del sistema immunitari o malalties cròniques (cardiovasculars, hipertensió, pulmonar, renal, diabetis, entre d’altres), obesitat mòrbida i empleades embarassades". Les dades mèdiques concretes només han de ser facilitades al servei mèdic (no al departament).