divendres, 31 de gener del 2020

Comunicat del Consell Professional de Programes



El Consell Professional de Programes us comunica:


En mitjans digitals aliens a la CCMA, s’estan difonent dades falses sobre aspectes econòmics i d’audiències, i també sobre suposades males praxis amb biaix polític del programa “Planta baixa”. Des dels mateixos mitjans s’elaboren continguts difamatoris i titulars no contrastats que recorren al que anomenen “la xarxa” com a font de referència, la qual cosa és assimilable a la pràctica de la desinformació (contra la qual tants estaments, des de la Comissió Europea fins al CAC, estan emetent serioses alertes).

Aquest ús de continguts “pescaclics” prové de mitjans que busquen notorietat a qualsevol preu, encara que sigui a base de desqualificar un programa, i el mateix professional que el condueix, d’una manera sostinguda i generalitzada des dels inicis de la seva posada en antena.

Darrerament, però, aquesta pràctica ha assolit uns límits que traspassen línies vermelles. Per això al Consell Professional de Programes de la CCMA ens posicionem clarament en la denúncia contra la mentida sistemàtica que està suposant un atac contra l’honor personal, ja no només d’un presentador, sinó de tots els col·lectius professionals de Televisió de Catalunya.
Fem una crida a la responsabilitat individual de totes les persones que treballen en mitjans de comunicació, per tal que ni facin ni permetin que es faci ús de les eines periodístiques per a cap assetjament ni personal, ni professional.

Així mateix, ens posem sense fissures al costat dels professionals que, en l’exercici lliure de la seva feina, miren de donar visibilitat a les diferents veus que conviuen a la nostra societat.
Aquest Consell aplaudeix la crítica honesta i analítica i rebutja enèrgicament la desqualificació no fonamentada dels nostres professionals que, a la llarga, persegueix el descrèdit de la Televisió pública de Catalunya.
A Sant Joan Despí, 31 de gener de 2020