dilluns, 13 de gener del 2020

30 Minuts i FAQS amb polèmica


Els Consells Professionals de Programes i d’Informatius i el Comitè d’Empresa ens hem reunit amb la direcció de TV3 i dels seus serveis informatius per conèixer els detalls de la promoció i difusió del 30’ que incloïa unes declaracions de l’expresident Jordi Pujol, i de la presència a les instal·lacions de TV3 i al plató del programa FAQS de diputats del grup parlamentari de Junts x Cat al Congrés. Els dos casos han provocat polèmica i nombroses reaccions públiques que han situat de nou TV3 al centre del debat polític.

30’
En relació amb el 30’ titulat “Objectiu 0’7%”, els Consells i Comitè hem plantejat a les direccions el que considerem una deficient comunicació. Parlar del “trencament d’un llarg silenci mediàtic” en referència a la participació de Jordi Pujol al reportatge ens sembla que indueix a confusió. En això, les direccions hi han estat d’acord i s’han compromès a millorar els protocols de promoció de la programació.

Els consells professionals i el comitè d’empresa hem exposat també que, vist el resultat, la presència de l’expresident de la Generalitat al reportatge és prescindible, tot i que no creiem que “blanquegi” la seva figura. Hem afegit que, de la mateixa manera que considerem que la televisió pública ha d’informar dels fets investigats per la Justícia que envolten la figura de Jordi Pujol i el seu entorn, la seva situació no l’invalida per tenir lloc en altres informacions, sempre que l’aportació sigui enriquidora.

FAQS
Sobre l’ús dels platós i camerinos del FAQS del dia 4 de gener per part d’un grup de diputats del congrés de Junts x Cat, hem demanat a la direcció que recordi als visitants polítics que no s’ha d’utilitzar la Televisió Pública pels actes de partit.

La irrupció dels diputats al plató per saludar al president Torra durant la pausa de publicitat del FAQS, va provocar un “negre“ en pantalla, perquè es va esperar que sortissin de plató abans de reprendre l’emissió en directe. A més, la difusió a les xarxes que el mateix grup polític va fer amb fotografies dels camerinos i del plató va comprometre la imatge del programa.