dilluns, 27 de maig del 2019

NOVETATS SOBRE JUBILACIONS PARCIALS I CONTRACTES DE RELLEU


Tots sabem que és important que es renovi la plantilla de la CCMA amb noves incorporacions i no es perdin més places. Des de fa anys, per les imposicions legals de les retallades al sector públic, quan una persona deixa l’empresa per la causa que sigui, es perd el lloc de treball, i costa molt recuperar-lo. Amb els acomiadaments de l’ERO, més el degoteig de baixes, perdem plantilla i, com a conseqüència, capacitat de producció. Com a dada significativa, des d’ara i fins al 2022, més de 400 persones ja hauran complert 61 anys.

El Comitè d’empresa proposa des de fa temps a la direcció un pla que permeti fer una renovació gradual de la plantilla amb la jubilació voluntària a temps parcial vinculada a un contracte de relleu.  Finalment, en les últimes setmanes hem mantingut reunions amb la direcció que ens ha traslladat que pel  2019, Funció Pública accepta jubilacions al 50% i d’inferior percentatge fins al 25%, fent contractes temporals de substitució. El que no autoritzen, de moment, és la jubilació al 75% amb l’argument que això implicaria un augment de la despesa i l’obligació de fer un contracte fix a temps parcial pel rellevista.

Hem plantejat a la direcció que s’han de conservar les places dels companys que es jubilin definitivament i que les substitucions a temps parcial es facin amb treballadors de llistes de proves per a contractació i promoció temporal.

Hem acordat amb Recursos Humans a iniciar un registre / enquesta de sol·licituds per saber quants treballadors estarien interessats en les modalitats de jubilació parcial i de jubilació anticipada als 63 anys i amb aquesta informació, poder avançar en un pla de futur.

Per això, d’aquí a 15 dies convocarem una sessió informativa a l’auditori del CEI amb l’advocada especialitzada en temes de Seguretat Social dels serveis jurídics del Comitè

Link i gràfic amb informació genèrica útil sobre la jubilació parcial: