dimarts, 5 de febrer del 2019

Sobre la Vaga del dia 7 / Retorn a les 35 h / Presentació de l'Estatut Professional de Programes

Sobre la vaga del dia 7

En relació amb la vaga general del sector públic del dia 7 de febrer, el comitè d'empresa ha constituït el comitè de vaga per garantir que tothom que s’hi vulgui adherir ho pugui fer, i per això demanem que qui rebi carta de mínims i vulgui fer la vaga parli amb el Comitè per poder fer els canvis possibles. 
El Departament de Treball ja ha enviat l'ordre dictant els serveis mínims, que consisteixen en la producció i emissió del 50% de la "programació informativa" de la jornada.  
D'altra banda, algunes informacions apunten que les entitats convocants estan debatent sobre el manteniment de la vaga el dia 7 o l'ajornament per a noves dates més endavant. Estarem pendents del que es concreti les pròximes hores.

Retorn a les 35 hores

A l'Assemblea també s'ha parlat sobre la recuperació de la jornada de 35 hores i la formació vinculada a l'acord: s'ha recomanat que ningú es precipiti a renunciar a la jornada de 35 hores, s'ha informat que el mes d'abril s'espera que desapareguin els condicionants de formació, que el còmput de la formació acreditada serà a final de 2019 i prorrogable durant tot el 2020, i també que els problemes concrets de planificació que no es puguin resoldre dins dels departaments es tractaran a la comissió de seguiment dels acords.

Presentació de l'Estatut Professional de Programes

Els impulsors de la iniciativa, treballadors del CPA,han informat a l'assemblea del procés que ha començat des de l'aprovació del nou Estatut Professional. El dia 20 de febrer a les 6 de la tarda es farà la presentació pública a la seu del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya, i en aquests moments s'està elaborant el cens per a les eleccions del primer Consell Professional dels Mitjans de la Corporació. El grup promotor  ha agraït als comitès d'empresa i consells professionals d'Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio el suport i l'impuls per aconseguir aquest avenç innovador pels drets professionals.