dimarts, 12 de febrer del 2019

Judici al Suprem, resposta de la plantilla de TV3



Aquest dimarts a les 12h centenars de treballadors de TV3 hem participat en la concentració convocada pel Comitè d’empresa. En l’acte s’ha llegit un manifest de suport als presos, i s’ha recordat la vaga general de 24 hores convocada per alguns sindicats i entitats el dia 21 de febrer. Tothom que vulgui seguir-la té dret i cobertura legal i sindical per fer-ho, i en el cas que algú convocat a serveis mínims vulgui fer vaga, el Comitè de vaga constituït des del Comitè d’empresa vetllarà perquè es puguin fer els canvis possibles.   


Manifest de suport als presos polítics

A TV3 ens sumem a les concentracions de 10’ a les 12h als centres de treball coincidint amb l’inici del judici amb el qual es pretén castigar els responsables polítics del referèndum i els activistes i líders socials de les entitats convocants de mobilitzacions pacífiques i massives, per això:


RECLAMEM
1. Un judici just i imparcial, com reconeix a l’article 10 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
2. L’alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici.
3. Respecte als drets fonamentals com són el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d’expressió i d’informació.

MANIFESTEM
1. El nostre suport, escalf i acompanyament a tots els dirigents polítics i socials perseguits amb acusacions infundades i enfrontant-se a unes acusacions clarament desproporcionades. Així com a les seves famílies i amistats.
2. Que posar urnes perquè la gent s’expressi democràticament no és cap delicte.
3. Que cal una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya a través del diàleg sense condicions.
4. I fem una crida als catalans i als ciutadans del conjunt de l’Estat perquè responguem d’una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l’exercici dels drets fonamentals.


Sant Joan Despí, 12 de febrer de 2019