dilluns, 29 d’octubre del 2018

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA PRIMERA VAGA PER LES 35 HORES



Aquest dilluns s’ha fet la primera de les vagues parcials per la recuperació de les 35 hores setmanals.
A les 8:00 ha començat la mitja hora d’aturada que s’ha reflectit en pantalla amb un avís dels motius de la vaga i la reemissió del 30 minuts de diumenge per TV3, 324 i Esports3 i mitjans digitals. El programa “Els Matins de TV3” ha endarrerit l’emissió fins a les 8:39.

El seguiment de la vaga ha estat total als estudis de TVC de Sant Joan Despí i d’Il·lumina. Majoritàriament els companys que estaven a les instal·lacions s’han reunit al menjador del CEI i al vestíbul d’Il·lumina on s’han fet assemblees per posar en comú l’estat de les converses amb la direcció.
S’ha informat que Catalunya Ràdio també ha convocat vagues parcials i que els advocats treballen en una estratègia jurídica conjunta.
A les assemblees també s’ha explicat que la direcció de la CCMA diu que no s’oposa a les 35 hores, però que li impedeix la Conselleria de Funció Pública al·legant que el 2017 l’Administració catalana no va complir amb la “la regla de despesa”.

Des del Comitè considerem injust que s’incompleixi l’acord de conveni per retornar a les 35 hores quan desaparegués la llei de 2012, i reclamem a la direcció que s’esforci per complir el que vam pactar. Ens consta que molts departaments, i entitats diverses de l’Administració de Catalunya han arribat a acords per resoldre el conflicte de la jornada.