dimarts, 24 d’abril del 2018

“Bona intenció, mala solució”


En relació amb la nota de premsa de la CCMA sobre el pagament de la sanció per la llei mordassa a la periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer, els consells professionals i els comitès d’empresa de Catalunya Ràdio i TV3 volem manifestar el nostre desacord amb aquesta decisió.
Mercè Alcocer va ser multada mentre feia la seva feina com a periodista de Catalunya Ràdio, però la CCMA considera que no pot pagar legalment la sanció perquè segons diuen “és una responsabilitat personal de la periodista”.
Creiem que tots els treballadors quedem desprotegits si la CCMA no respon davant d’una sanció imposada a un treballador pel simple fet de fer la seva feina.
La decisió de pagar la multa a través d’aportacions personals dels directius no és la manera de resoldre aquesta situació, és totalment arbitrària i no garanteix que en futurs conflictes l’empresa actuï igual.
Aquest cas ha de servir per establir les bases i marcar una posició clara per a possibles casos futurs, i evitar així que la solució depengui de la bona voluntat dels directius de la CCMA.
Aquestes consideracions s’han fet sense la presència de la part afectada, que és alhora la presidenta del comitè d’empresa de Catalunya Ràdio.