divendres, 20 d’abril del 2018

“El canalet”, un projecte personal de Brauli Duart

Des de fa setmanes els equips tècnics i de programació de TV3 estan treballant en un encàrrec de Brauli Duart per crear un “canalet” d’Internet que hauria d’emetre continguts proveïts per IB3, TV3 i la nova ràdio televisió valenciana.  Aquest Sant Jordi s’havia de fer la primera emissió especial del nou canal que sortiria a la xarxa amb el nom de “Bon dia”, però de moment s’ajorna la posada en marxa sense una nova data coneguda.

Des del punt de vista estratègic i professional, és molt discutible que sigui  una bona idea fer un canal via internet amb continguts que no són nous i que els usuaris potencials poden veure fàcilment als serveis a la carta de les respectives cadenes. Si es vol potenciar un espai català de continguts audiovisuals s’ha de comptar amb unes quants punts de partida que a hores d’ara no es compleixen.

Per una banda es requereix l’acord i l’interès de tots els implicats, i no està clar que IB3 i la nova televisió valenciana, de moment, estiguin convençudes d’aquesta fórmula de reposicions de programació via Internet.

D’altra banda s’han destinat recursos tècnics i humans per al nou projecte i, des de l’Ens Públic CCMA, s’ha repescat per a una nova contractació com a “Cap de projecte” a  la periodista de València que ja va ser contractada dos cops l’any passat per la Corporació, saltant per sobre de les normatives sobre contractació i les seves pròpies restriccions en la cobertura de places.

Tot plegat resulta molt contradictori perquè, mentre això passa, es mantenen mesures de retallada de programació i producció, que han inclòs la supressió i reducció de diversos programes d’èxit i n’amenacen d’altres. S’ha tancat la important corresponsalia unificada de Buenos Aires, i s’ha acomiadat el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio, Joan Biosca.

Estem veient com se sacrifiquen programes i llocs de treball necessaris mentre s’aplana el camí a la contractació de persones de confiança del vicepresident, (amb funcions de president d’un Consell caducat), i es destinen recursos a projectes poc consensuats i de discutible rendibilitat.