divendres, 26 de gener del 2018

UN PLA QUE DESMANTELLA TV3 I UN ACOMIADAMENT SOBTAT

El Comitè d’empresa ha compartit amb l’Assemblea la informació que aquesta setmana s’ha anat desgranant sobre l’impacte del nou càlcul de  l’IVA en el pressupost de 2018 i les retallades  en la producció i la programació. 
Més enllà de les discussions que hem tingut amb la direcció sobre l’abast real del dèficit de l’IVA i de la publicitat i de les causes de tot plegat, el que reclamem com a única solució viable és una aportació extraordinària per fer front a la nova legislació. Això és el que estan fent la majoria de televisions públiques de la FORTA. La situació política actual complica en el cas de la CCMA l'arribada urgent del pressupost extraordinari.

Per això, la direcció del Consell de Govern no vol assumir riscos sobre el pressupost i ha decidit aplicar mesures preventives sobre el 2018. Han imposat una retallada de 39 milions del pressupost 2018 que s’ha transformat en una llarga llista de programes, projectes i inversions que es vol suprimir.  
A l'Assemblea s'ha debatut sobre el retorn formal de Brauli Duart a la direcció del Consell de la Corporació. Duart ha estat nomenat vicepresident pel consell de Govern amb funcions de president. Una anomalia més per esquivar la llei i atorgar-se competències que són del Parlament de Catalunya. Entre els treballadors, el retorn de Duart aixeca molta desconfiança per la llarga trajectòria d'enfrontament amb la plantilla. Ja hem reclamat amb anterioritat la seva dimissió o destitució i insistim que ha de plegar, i amb més motiu si el que fa ara de nou és promoure un pla de retallades que desmantellarien TV3 i Catalunya Ràdio.

Si aquestes mesures s’arribessin a aplicar, a més de paralitzar un cop més l’avanç tecnològic i de castigar la competitivitat de la graella de programació, entre d'altres perjudicis, s’eliminarien de fet algunes línies de producció, i el mal que es causaria podria ser irreversible.

Una de les mesures engegades ja, és l’acomiadament del company Joan Biosca, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Amèrica Llatina. La direcció ha fet la tria de tancament de corresponsalies aprofitant la feblesa de la situació contractual del company.

Des de l’Assemblea i des del Comitè d’empresa:

EXIGIM a  la Direcció QUE ATURI IMMEDIATAMENT L’ACOMIADAMENT  DEL CORRESPONSAL DE BUENOS AIRES

RECLAMEM a la Direcció:  Que no executin el pla de retallades que poden causar un perjudici irreversible a l’empresa i al sector audiovisual; que la direcció reclami al Parlament i al futur govern l’aportació preussupostària necessària, i que aprofundeixi en la negociació i la via jurídica per aturar l’impacte del dèficit en el pressupost 2018.

Per la nostra banda, el Comitè d’empresa continuarem amb els contactes a tots els nivells polítics, sindicals i del sector audiovisual per aconseguir el màxim consens per a una Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals forta, ambiciosa, amb  bons continguts, i que es resolgui d’una vegada el problema del finançament inestable i que superi la seva llarga crisi institucional. I en aquest sentit durant les pròximes setmanes promourem iniciatives concretes d’actes a realitzar