dimecres, 17 de gener del 2018

EL VODEVIL DE LA CORPO

Duart torna per exercir el comandament d’un Consell caducat


Brauli Duart torna a assumir les funcions de president del Consell de govern de la CCMA amb el càrrec de vicepresident, quan falten dos mesos perquè exhaureixi el seu mandat de més de 6 anys al Consell. Substitueix Núria Llorach que ara serà secretària del Consell de govern en lloc de Rita Marzoa.

Aquestes substitucions utilitzant la figura de la “vicepresidència” semblen molt irregulars, és molt possible que siguin il·legals i que tinguin com a objectiu eludir un cop més el Parlament que és qui ha de ratificar el president de la CCMA, però fins ara els dirigents de la CCMA han fet i desfet sense impediments.

Celebrem que Duart s’hagi recuperat de la malaltia, però no ens alegrem que torni a ser al capdavant de la CCMA. No podem deixar de banda que l’era Duart va portar supressió de canals d’emissió, retallades pels treballadors, acomiadaments, intents de privatització de Comercial i també la injustificada petició de presó per a un treballador.

El que cal de forma urgent són solucions per a la Corporació: reclamem al nou Parlament de Catalunya la reforma de la Llei de la CCMA, per a deslliurar-la del control governamental i, sense demora, que es resolgui el cop de l’IVA.

Per això instem que s’aprovin ajudes urgents per atendre el dèficit de l’IVA i de la davallada d’ingressos de publicitat amb aportacions al pressupost de la Corporació i que es reprenguin les feines de reforma de la llei i la renovació del Consell de govern, per a un nou Consell elegit amb criteris de professionalitat i independència.