dimarts, 23 de gener del 2018

Pla gradual contra la producció i la programació / Assemblees

LES XIFRES DEL DÈFICIT


El director de TV3 Vicent Sanchis s’ha reunit amb els caps i després amb el Comitè d’empresa i Consell professional per explicar les propostes de la direcció a causa de l’aplicació del nou càlcul de l’VA establert a la Llei de Contractació Pública. Sanchis ha exposat el pla de contenció de la despesa previst en cas que des del Govern no arribi una aportació pública afegida al pressupost prorrogat de 2018, que caldria per entomar la despesa sobrevinguda pel nou càlcul de l'IVA que xifren en 20,4 milions d’euros. La disminució d’ingressos publicitaris previstos per al 2018 serà de 12 milions menys respecte el pressupost del 2017. El 2017 s’ha tancat amb un dèficit global a la CCMA de 7,1 milions d’euros. Tot plegat implicaria disposar de 39 milions menys aquest 2018 a la CCMA, dels quals 33 correspondrien a TV3.

PLA GRADUAL CONTRA LA PRODUCCIÓ I LA PROGRAMACIÓ


El pla per retallar uns 33 milions a TV3 s’aplicaria de forma gradual i seria durant el segon semestre de l’any quan arribaria el gruix de les mesures plantejades, que afectarien molt greument la producció i la graella de programació.
Entre les propostes més preocupants hi hauria l’eliminació de la producció de la telenovel·la a partir de l’últim trimestre d’enguany i la quasi desaparició dels drets esportius de totes les especialitats. Si això arribés a passar, es traduiria en la pràctica desaparició de la producció de Dramàtics i d’Esports.
També es plantegen retallades de producció i inversions a totes les àrees. A Informatius eliminarien les corresponsalies de Pequín, Moscou i l'Amèrica Llatina, es prescindiria de les unitats d’enllaços de les delegacions territorials, i quedaria retallada la compra de producció aliena pel Sense Ficció i el 30 Minuts.
La programació associada i coproduccions d’entreteniment i altres gèneres quedarien eliminades a partir del segon semestre, i es perdrien programes com “Joc de Cartes”, “Polònia”, "El Foraster" i altres èxits de la graella de programació.

ATUREM LES MESURES IRREPARABLES


Hem coincidit amb la direcció que és urgent una aportació extra al pressupost 2018 de la CCMA per assumir el dèficit sobrevingut pels canvis de l’IVA, però li hem reclamat que aturi les decisions irreversibles que podrien ser un desastre per al futur de TV3 i de tot el sector audiovisual. Perquè és en l’àmbit polític on es poden trobar les solucions a la crisi pressupostària actual, que és sobrevinguda i aliena a la CCMA. Per això instem tots els grups parlamentaris a complir amb els seus compromisos de campanya quan van reconèixer que el dèficit per l’IVA a la CCMA era una emergència que s’havia d’atendre específicament.

Hem sabut que la resta de ràdiotelevisions afectades pel nou IVA en cap cas estan planejant mesures contra la seva producció, programació i plantilles. Per això ens sembla temerari avançar en una bateria de mesures que poden arribar a arraconar del tot TV3 en l’espai de comunicació i producció en català. Per tant instem la direcció de TV3 i de la CCMA que faci totes les accions possibles per revertir la situació: ha d’insistir en la negociació amb Hisenda que assegura que ja ha engegat i també ha d'esgotar les vies jurídiques pertinents.

PER PARLAR AMB MÉS DETALL DE LA SITUACIÓ CONVOQUEM:


ASSEMBLEA GENERAL:

AQUEST DIJOUS 25 DE GENER A LES 15:30h AL GARATGE DE MÒBILS

 

ASSEMBLEA ALS ESTUDIS D'IL·LUMINA:

DIMARTS 30 (MIGDIA, PENDENT CONCRETAR HORA)