dimecres, 25 d’octubre del 2017

Manifest conjunt de la CCMA, ACN, Comitè Empresa TV3, Comitè Empresa Catalunya Ràdio, Consell Professional TV3, Consell Professional Catalunya Ràdio i Comitè Empresa ACN per l'amenaça d'intervenció dels mitjans de comunicació públics de Catalunya per part del Govern d'Espanya

Els mitjans de comunicació públics, TV3 i Catalunya Ràdio, van néixer el 1983 per mandat de totes les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, la institució on s'expressa la voluntat de la ciutadania, a la qual servim des d'aleshores.

Des de Catalunya i en català, per tant, fa 34 anys que expliquem el que passa aquí i a la resta del món buscant la màxima pluralitat i veracitat, fet que ens ha convertit en referents en l'àmbit informatiu i en el de l'entreteniment de qualitat i en líders d'audiència i credibilitat.

L'amenaça d'intervenció dels mitjans públics catalans, inclosa l'ACN, per part del govern espanyol suposa un atac directe a la ciutadania i vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia.

El sol fet que un govern pretengui interferir i controlar el funcionament d'aquests mitjans és una prova de la seva voluntat de vulnerar aquests drets. El control governamental segresta la llibertat de premsa.

Aquesta ingerència és inacceptable en el marc de l'Europa democràtica i dinamita principis fonamentals de la Unió Europea.
25 d’octubre del 2017

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Agència Catalana de Notícies, Comitè d’Empresa de TVC, Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio, Consell Professional de TVC, Consell Professional de Catalunya Ràdio i Comitè d’Empresa de l’ACN

Clic aquí per obtenir el manifest multilingüe en format PDF