dissabte, 21 d’octubre del 2017

155: Un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat

Comunicat del Consell Professional de TV3:

155: Un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat


El Consell Professional de TV3 rebutgem categòricament la presa de control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat de Catalunya, que amb l’aplicació del l’article 155 vol fer el govern espanyol, amb el suport del Partit Popular, el PSOE i Ciutadans.

Ho considerem un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d’expressió, d’informació i de premsa, i a la professionalitat dels seus treballadors.
 
TV3 i Catalunya Ràdio pertanyen a tots els catalans; han contribuït i contribueixen a fer reviure, viure i créixer la llengua i la cultura catalanes, han estat i són elements d’integració i són els mitjans més ben valorats pels ciutadans de Catalunya. En definitiva, són un patrimoni que no permetrem que ens sigui manllevat.

Els promotors de l’aplicació de l’article 155 diuen que volen garantir  “una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural” ...no cal. Ja ho fem. I els ciutadans així ens ho reconeixen quan busquen informació. 

El dret a la informació és un dret fonamental i els periodistes i tots els professionals de TV3 seguirem treballant perquè els ciutadans de Catalunya tinguin una informació de qualitat, rigorosa i donant veu a tots els punts de vista, com hem fet sempre.

Ens mantindrem fidels al mandat del Parlament de Catalunya elegit democràticament el 27 de setembre de 2015.

Consell Professional de TV3
21 d’octubre de 2017