dijous, 29 de juny del 2017

Final de curs i la CCMA continua atrinxerada

Fem un breu repàs de les assignatures pendents:

Contracte Programa i pressupost

La consellera de la presidència, Neus Munté, va anunciar que aquest mes de juny hi hauria un nou contracte programa (2017-2020) per a la CCMA i, de moment, el tràmit d’aprovació no ha finalitzat. D’aquest contracte programa en depèn la recuperació i l’estabilitat del finançament pels pròxims anys.

Pla Estratègic

El Consell de la CCMA va dir que a finals de juny hi hauria un pla estratègic que a hores d’ara no s’ha fet públic. Els encarregats de fer el pla van dir que convocarien els comitès per parlar del nou Marc Estratègic, però no hi ha hagut cap més contacte.

Llei de la CCMA

La ponència parlamentària de la nova llei de la CCMA, que havia d'acabar les tasques aquesta setmana, d'acord amb la moció que va fixar com a límit el primer semestre, continuarà amb dues sessions el mes de juliol, però no està assegurat que acabi la feina abans de vacances. Recordeu que el principal punt de les propostes és el canvi en el sistema de governança, de manera que l'elecció del Consell de Govern sigui per una majoria qualificada de 2/3..

Renovació del Consell de govern de la CCMA i compliment de les mocions del Parlament

El Parlament va aprovar en la mateixa moció que el juny també acabava el termini per dur a terme el recanvi de tres consellers, previst per la Llei de la Corpo, però l’actual Consell no té intenció de renovar-se. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reclamat a la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, que notifiqui quins són els consellers que deixen el càrrec, però aquesta instància tampoc obté resultats. El Consell s’ha atrinxerat i al·lega que s’hauria de fer un sorteig intern per triar quins són els consellers que han de deixar el càrrec, un sistema que només s'utilitza quan tots els consellers són nomenats en el mateix moment, i que no és el cas. I tampoc no té cap intenció d’acatar la moció parlamentària que va reclamar la dimissió de Núria Llorach i la reprovació del nomenament del director Vicent Sanchis.
En resum, l’acció parlamentària i institucional en relació a la CCMA no fructifica i mentrestant el Consell de la CCMA es rifa el Parlament.