dilluns, 12 de juny del 2017

Canvis dràstics i amb presses


En una trobada amb responsables de Recursos Humans i amb el director d'Informatius, el Comitè d'Empresa ha confirmat que la direcció vol ajuntar sota una única direcció que depengui d'Informatius els programes i els equips del “Sense Ficció” i el “30 minuts”. Aquest canvi comporta el relleu dels actuals directors, Joan Salvat i Eduard Sanjuán, que seran substituïts per Raül Gallego, ENG, que tornaria a TVC amb un contracte mercantil i també el trasllat de l'equip del “Sense Ficció” al “30'”. En principi, la intenció de la direcció és mantenir les "marques" i els horaris de tots dos programes.
Prèviament, la direcció d'Informatius havia notificat els canvis a l'equip del “30'”, però l'equip del "Sense ficció" va conèixer la notícia per la premsa i encara no sap els motius de la reorganització.

En la mateixa reunió també es va tractar del nou format del “Telenotícies Comarques”, sense desconnexions, i la supressió de "Tot un món" i "Espai Terra".

En relació amb el nou “Comarques” la direcció defensa el canvi, que ve motivat per la falta de plantilla suficient per mantenir les desconnexions territorials, tot i que també respon a un canvi profund en la manera d'informar, que començaria pel territori. Des del Comitè, vam expressar preocupació per la pèrdua de la informació de proximitat que no té cabuda en un informatiu d'àmbit de tot Catalunya, i també per la reorganització de la feina pel que fa a horaris i perfils professionals dels treballadors. També vam recordar el desaprofitament d'anys d'inversió en els platós de les delegacions, que ara quedaran en desús.

La direcció va respondre que de moment els horaris i funcions dels treballadors de les delegacions no es tocaran. Sobre el model del nou informatiu, David Bassa va explicar que volen potenciar els directes des de totes les delegacions i equips territorials, i que TV3 no ha de competir amb les televisions locals pel que fa a continguts. També va dir que les inversions anteriors en infraestructures de platós no els faran variar l'estratègia, perquè "les estructures no poden pesar més que els continguts". A primers del 2018 la direcció s'ha compromès a fer una valoració conjunta amb les delegacions del funcionament del nou programa.

Sobre la supressió de "Tot un món", vam dir a la direcció que ho considerem un error i una pèrdua important en la programació pel seu caràcter de servei públic en un tema clau. És dels pocs programes de TVC  sobre immigració i té un merescut prestigi entre el teixit associatiu i cultural d'immigrants del nostre país. Davant l'afirmació de Bassa que el programa només s'ha suspès, i que pot tornar en el futur, vam insistir que el programa ni se suspengui ni s'interrompi, i menys amb l'únic argument que cal reforçar informatius diaris els pròxims mesos.

Pel que fa a “Espai Terra”, la direcció ens va confirmar que no s'està treballant en cap nou programa de temàtica mediambiental ni de natura, i que aquests continguts s'encabiran dins del nou magazín del matí i també en el nou “TN Comarques”. El Comitè, però, va manifestar la seva preocupació per la desaparició de programes amb temàtiques de tant interès social com la immigració o el medi ambient.


NOTA DELS PROMOTORS DEL FUTUR CONSELL PROFESSIONAL DE PROGRAMES

La comissió nomenada pel Consell de Govern de la CCMA –Brauli Duart, Josep Vilar i Rita Marzoa- s’ha reunit amb membres de la plataforma que promou la creació d’un Consell dels Professionals de Programes i Antena. La reunió, amb assistència de professionals de Catalunya Ràdio i de TV3, s’ha celebrat per avaluar la proposta d’estatuts aprovada en assemblea de treballadors de TV3 i per avançar en la redacció d’uns estatuts definitius per a un consell professional que ha de donar empara als professionals de programes de la CCMA.

En representació de la direcció de la CCMA, la comissió ha manifestat que està interessada en la creació d’aquest consell de programes a més a més del ja existent Consell Professional d’Informatius, i presentarà una contraproposta, a negociar, de l’esborrany presentat per la plataforma, per deixar-lo enllestit al juny.

Pròximament la plataforma de promotors del nou Consell Professional de Programes convocarà una assemblea per parlar dels següents passos a fer.