dijous, 23 de març del 2017

PRIMERA REUNIÓ AMB VICENT SANCHIS


El Comitè d'empresa s'ha reunit per primera vegada amb el nou director de TVC Vicent Sanchis.
En la reunió li hem preguntat perquè l'han nomenat i quin encàrrec li han fet

Sanchis ha dit que la direcció de la CCMA havia perdut la confiança en l’antic director de TV3 a causa dels resultats d’audiències i troba que la seva designació és legítima des del punt de vista legal.
També ha afirmat que no li han donat instruccions per dirigir la televisió. Ha negat que hi hagi control governamental a TV3 i que hagi vingut a controlar "els judicis",  en referència al tractament informatiu de processos jurídics com el cas Palau-Millet i el cas 3%.
Sanchis ha explicat que ha vingut per millorar "un munt de coses que no funcionen". Creu que cal més agilitat en la presa de decisions, arriscar més en programació i recuperar audiències. Ha informat que de moment no té previst fer canvis en l'organigrama i pensa que TV3 ha de tenir més autonomia i ell més marge de maniobra per dirigir TV3.

El nou director es planteja repensar el 33 i els canals infantil Súper3 i l'Esport 3. Des del Comitè li hem retret les declaracions que ha fet als mitjans qüestionant canals com l'Esport3, sense donar alternatives ni tenir un pla de programació nou. Hem recordat que l'actual Consell de govern de la Corporació va suprimir canals i emissores i que això ha fet perdre posicions dels mitjans públics en català que han estat ocupades per altres grups mediàtics.
Sanchis ha demanat temps per concretar el seu projecte de programació i de reorganització de canals, i ha proposat una nova reunió en les pròximes setmanes.

Pel que fa a la crisi pressupostària, Sanchis veu molt difícil obtenir més pressupost d'aportació pública directa i està pensant en fórmules de nous patrocinis publicitaris i acords o convenis amb entitats públiques i privades.

Des del Comitè hem respost que és imprescindible millorar el pressupost i aconseguir estabilitat pressupostària pels pròxims anys i l'hem convidat a llegir les propostes dels Comitès i Consells professionals pel contracte programa futur. Entre altres propostes, assenyalem la necessitat de fer l'adaptació tecnològica pendent, desbloquejar la contractació de treballadors i aconseguir més pressupost per impulsar la producció interna i continuar sent motor de l'audiovisual de Catalunya.

En la reunió, també hem recordat al nou director que estem en desacord amb com s’ha fet la seva designació per part d'un Consell de govern de la CCMA amb la meitat dels membres "caducats" i sense president. Hem reivindicat la reforma de la llei de la Corporació, la desgovernamentalització dels  seus mitjans i la necessitat que els nomenaments de directius es facin amb transparència i per mèrits professionals.