dimecres, 28 d’octubre del 2015

Hem signat el conveni, hem suprimit el RAV


Aquest dimarts 27 d’octubre s’ha fet la signatura definitiva del XIIIè conveni de TVC-CCMA. El passat mes de setembre el comitè d’empresa, sense cap vot en contra, va aprovar el preacord de conveni que posteriorment els treballadors van ratificar en referèndum amb un resultat inqüestionable del 89% de vots a favor de l’acord.

És el primer conveni sense retallades de salari en molts anys, comporta la supressió del RAV i la devolució del deute des de 2013 en tres anys, i l’equiparació dels treballadors procedents de les antigues empreses tecnològiques.

Ara, la feina prioritària que es desprèn de l’acord de conveni és completar la consolidació de promocions. Igualment, de forma urgent hem d’aconseguir que es pugui fer la contractació temporal necessària per cobrir baixes i mantenir la producció. La pressió de feina sobre els treballadors a causa de l’embargament de la contractació imposat pel govern és insuportable en molts departaments, especialment a l’àrea de serveis artístics, on fa mesos que es reclama atenció per la falta de personal.

Som conscients que encara ens queda camí per  a una plena recuperació de les condicions laborals: hem d’aconseguir, amb el conjunt del sector públic, la derogació dels decrets i lleis dels governs que impedeixen l’aplicació d’alguns aspectes dels convenis com ara la jornada de 35 hores, l’ajut familiar i el complement per baixa, entre altres temes.

També hem de garantir una negociació franca i constructiva al voltant del pla de confluència de redaccions i de vinguda a Sant Joan Despí de centenars de treballadors de Catalunya Ràdio, que inclou les despeses d'obres , tant al CEI com a l'edifici inacabat.  

Amb la  recuperació del conveni i l’eliminació de la retallada salarial sortim de la pitjor etapa de la història laboral de la CCMA.

Gràcies a tothom pel suport durant aquests anys tan difícils, sense la resistència de la plantilla no ho hauríem aconseguit.