dimecres, 1 de juliol del 2015

Reclamem al Consell de Govern que aturi els plans d’unificació i confluència de redaccions de TVC i Cat. Ràdio


L’actual direcció de la CCMA, llargament enfrontada amb els treballadors, no genera confiança per liderar el profund canvi de model que representaria el projecte d’unificació de les redaccions d’informatius  i esports.
En aquest moment de fi d’etapa, tothom està pendent d’una convocatòria d’eleccions per a la tardor. El nou Parlament haurà de reprendre la reforma de la llei de la CCMA que implicarà canvis a la direcció de la Corporació.

El pressupost per a la unificació és el compte de la lletera
La direcció no vol dir quina previsió pressupostària té per fer la costosa inversió en obres d’adequació d’espai, d’infraestructures, i logística, per acollir el trasllat de centenars de companys de la ràdio a les instal·lacions de Sant Joan Despí. Segons els directius, compten amb els diners que es puguin obtenir d’una subhasta d’immobles de Madrid, propietat de la CCMA, per un valor de sortida d’1 milió nou-cents mil euros. L’anterior intent de subhasta del mateix lot, va ser per un valor de sortida de dos milions i mig i va quedar desert. Aquest finançament tan incert, afegit a les restriccions pressupostàries que arrossega la CCMA, resta credibilitat a la viabilitat del pla de confluència.

Sense els treballadors no hi ha confluència
A més de ser un moment inadequat per fer canvis per la  incertesa política  i per la precarietat pressupostària que patim, un projecte costós, incert i ambiciós, com el que planteja el Consell de govern, no es pot fer sense comptar amb la complicitat i l’acceptació dels treballadors. Això reclama obrir converses a través de la comissió mixta formada pels consells professionals i comitès d’empresa, i la direcció de la CCMA, per conèixer els objectius últims de la confluència i valorar el pla global, que inclou també el trasllat de gran part de Catalunya Ràdio a Sant Joan Despí.
Prèviament a conèixer en detall i negociar  la possible posada en marxa d’una unificació i trasllats massius de treballadors per a la confluència de redaccions, exigim el compromís de manteniment de les plantilles i l’equiparació de condicions laborals i salarials de tots els treballadors de la CCMA al conveni de referència de TVC.
Les qüestions laborals i professionals s’han de resoldre abans amb garanties per poder construir el model de mitjans públics que ens permeti afrontar el futur amb confiança