dilluns, 22 de juny del 2015

JUDICI PEL RAV i NEGOCIACIÓ DE CONVENI: promocions, horaris, equiparació i Pla d’Igualtat


El judici per la demanda del RAV se celebrarà el pròxim 15 de juliol a l’Audiència Nacional de Madrid. Mentrestant continuem amb les reunions de negociació de conveni i reclamant a la direcció que suprimeixi la retallada de forma immediata per aturar l’increment del deute amb els treballadors.

En les darreres sessions de negociació hem parlat sobre consolidació de promocions i equiparació de treballadors procedents de les empreses tecnològiques .
Promocions: hem reclamat a la direcció que reconegui sense més demora les promocions de les 35 persones que tenen proves de la categoria de promoció, mentre continuem els treballs per establir els criteris de consolidació.
Equiparació de treballadors de les tecnològiques:  hem plantejat que s’apliquin ja els acords d’equiparació salarial del personal procedent d’Interactiva i de l’ASI, tal com ja s’està fent amb els companys d’AMD. En el cas dels redactors multimèdia, la direcció condiciona la seva equiparació salarial a un curs de formació.
De moment la direcció no accepta els nostres plantejaments de fer efectiva ja la consolidació de les promocions amb proves passades, ni l’equiparació salarial dels treballadors transferits de les tecnològiques, i vol esperar a tancar el conveni.

Continuarem les reunions de conveni durant els mesos de juny i juliol i en la pròxima trobada parlarem d’horaris: les propostes del Comitè en aquesta matèria estan orientades a limitar la distribució irregular de la jornada que ens està aplicant la direcció amb la Reforma Laboral del PP.
També s’han d’iniciar els treballs per a l’elaboració del Pla d’Igualtat d’empresa, pendent des de fa anys.


PRODUCCIÓ INTERNA, (Aquest estiu no passarem “Plats Bruts”)

Us fem arribar algunes de les qüestions que s’han tractat en la reunió de seguiment de la producció entre el comitè d’empresa i la direcció de TVC:

SENSE FICCIÓ sobre contraban: el Comitè va demanar explicacions al director de TVC sobre la carta del president del Consell a l’alcalde de La Seu d’Urgell, que s’havia queixat del documental sobre el contraban de tabac procedent d’Andorra que es produeix en aquella zona. El director no les va donar i va dir que no en coneixia el contingut concret de la carta.
ALTA DEFINICIÓ: s’aturen fins a 2016, per qüestions pressupostàries, els treballs per a estendre l’HD a més platós i instal·lacions
CULTURALS:  la direcció diu que és aviat per poder valorar la posada en marxa del TRIA33
CLUB SUPER3:  hem reclamat informació sobre l’estratègia en  programació infantil i també sobre l’entorn de “negoci” vinculat a la marca SUPER3, el Club, la Festa, el marxandatge, els concerts i les empreses privades encarregades de la promoció dels concerts i espectacles vinculats al SUPER3
“EL GRAN DICTAT”:  hem proposat un cop més que es traslladi la producció a TVC i que la direcció prengui mesures urgents en relació a la productora TRIACOM que està sent investigada per un presumpte delicte de malversació de fons públics.
Programa “PARLAMENT”: continuarà l’emissió però es farà des de la secció de política d’informatius, per la marxa de l’actual director i presentador.
“ECONOMIA EN COLORS”: es tracta d’una producció del “Terrat” de 8 capítols,  amb protagonisme de Xavier Sala Martín i Tian Riba. Des del comitè hem advertit de la falta de varietat en els col·laboradors habituals de la programació, on predomina fins a l’esgotament el mateix punt de vista social, econòmic i polític.