diumenge, 17 de maig del 2015

Els treballadors de TV3 continuem les mobilitzacions i aturades d’aquest mes de maig


Fa 15 mesos que estem sense conveni, fa 4 anys que arrosseguem retallades de plantilla de drets i de salari i els treballadors ens volem treure de sobre la retallada il·legal del 5% del salari que la direcció de la CCMA  manté malgrat la sentència del Tribunal Suprem dictada per a Catalunya Ràdio que diu que s’ha de suprimir la retallada i s’han retornar els diners il·lícitament descomptats des de 2013.
 
En les converses d’aquesta setmana amb la direcció no s’ha produït cap avenç. Aquest divendres ens han notificat que un informe preliminar del Departament de Presidència sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem, els diu que no estan obligats a retornar la retallada fins que hi hagi sentència ferma pel cas dels treballadors de TVC.
Aquest informe, que no han volgut lliurar al Comitè d’empresa, no els diu que hagin de mantenir la retallada i el Comitè hem reclamat de nou la supressió immediata de la retallada
També hem reclamat una reunió amb el president del Consell de Govern, Brauli Duart, per exposar de primera mà les propostes de recuperació a terminis fins a 2018, dels diners descomptats anteriorment.
 
La direcció de la CCMA sap que la retallada és il·lícita i tot i així  la mantenen provocant un increment del problema que han generat des de 2013.
Serà inevitable que el conflicte s’allargui a la tardor si la direcció persisteix a mantenir la retallada il·legal.
 
Calendari de vagues i mobilitzacions dels pròxims dies:
 
DIUMENGE 17 de MAIG: VAGA de 14:30 a 14:40afecta l’inici d’emissió del Telenotícies Migdia
 
DILLUNS 18 de MAIG: VAGA de 17:30 a 17:40, queda afectada l’emissió en directe del programa DIVENDRES i dels informatius del 324
 
DIJOUS 21 de MAIG: 21:00 Rebuda als candidats municipals de Barcelona per l’últim debat de campanya
 
DIVENDRES 22 de MAIG: Últim dia de campanya electoral VAGA de 21:00 a 21:15 i de 23:30 a 00:30
 
 
TROBADES AMB ELS PARTITS POLÍTICS
Des de l’inici de la campanya electoral el Comitè d’empresa estem fent un desplegament per arribar als candidats a les municipals i als entorns polítics per recordar que a TV3 el conflictelaboral està sense resoldre, i que la direcció de la CCMA segueix enfrontada amb la plantilla. Estem explicant que portem 4 anys de retallades, 15 mesos sense conveni, i que la direcció segueix sense voler solucionar les conseqüències de l’aplicació del RAV il·legal.