dimecres, 20 de maig del 2015

DIJOUS REBUDA ALS CANDIDATS, DIVENDRES VAGA FINAL DE CAMPANYA


Comunicat 23/2015


Aquest dijous 21 a les 20:30 el comitè convoca a la rampa d’accés al CPA al personal que estigui a les instal·lacions de TV3 de Sant Joan Despí, i a tothom que pugui venir, amb samarretes vermelles, per  rebre els candidats que assistiran al  debat de les eleccions municipals de Barcelona, que emetrà el programa Punt.CAT.

Lliurarem als polítics el manifest que recull la situació laboral que arrosseguem amb 15 mesos sense conveni i 4 anys de retallades de plantilla, de salari i de drets.

Les pròximes vagues parcials seran DIVENDRES 22 de MAIG, últim dia de campanya,  de 21:00 a 21:15, en l’horari d’inici del Telenotícies Vespre, i de 23:30 a 00:30






NEGOCIACIÓ DE CONVENI: HORARIS I JORNADA

El comitè hem presentat en la reunió de negociadora les propostes sobre horaris:

- La jornada establerta en conveni és de 35 hores. Mentre ens sigui d’aplicació el decret de les 37 hores i mitja, aquesta ampliació horària es destinarà a formació.

- Creació d’una comissió paritària de jornada i horaris que, entre altres coses, faci el seguiment de les hores de distribució irregular, de la distribució equitativa de torns, i de la publicació de calendaris de planificació anuals i semestrals.

També hem plantejat diverses propostes per limitar els efectes de la reforma laboral per la distribució irregular de la jornada que s’està aplicant a alguns col·lectius.

Algunes de les propostes del comitè són:

-Màxim d’hores de distribució irregular anuals: 78 (comptant les hores treballades i les hores a compensar)
-El treballador podrà consultar, mitjançant una eina informàtica adequada,  el resum del seu còmput d’hores de distribució irregular.
-Les hores de distribució irregular efectuades s’han de compensar abans del 31 de desembre de l’any en curs
-No es podran planificar hores de distribució irregular (ni efectives ni a compensar) enmig de la jornada de treball
-Els treballadors no seran requerits a fer hores de distribució irregular els dies de festa o caps de setmana que no estaven planificats per treballar. Tampoc en els seus períodes de vacances.

En la pròxima reunió de negociació de conveni reprendrem l’estudi de les promocions de llarga durada, i la direcció ens portarà la seva proposta d’horaris i jornada.

En la sessió d’avui hem recordat a la direcció que estem esperant data per a la reunió amb el President del Consell per exposar la proposta de supressió del RAV i de devolució a terminis, fins a 2018,  dels diners descomptats fins ara.

Un altre dels aspectes importants que hem reclamat i que ens afecta molt directament als treballadors de la corporació,  és la flexibilització de les restriccions de la contractació de treballadors a les empreses públiques que va anunciar el govern de la Generalitat el passat 12 de maig.



Recordatori als afectats pel PAC

Com que ja ha passat força temps des que vam informar sobre els temes relacionats amb el PAC, volem refrescar algunes informacions.
En el moment de deixar l’empresa es cobra la indemnització corresponent a 20 dies per any treballat i amb un màxim d’un any de sou. La indemnització inclou, a banda del sou, la mitjana de la nòmina variable generada en l’any anterior, el complement  d’atur (en el cas dels afectats de 61 anys) i els 2.000 euros de formació.

Després dels 4 mesos i mig de permís retribuït i en el moment de firmar la baixa a l’empresa, es cobra la liquidació de la part proporcional de pagues extres i se’n pot demanar el desglossament.
A l’hora d’anar a firmar es pot demanar que també hi siguin els representants dels treballadors.

Recordem que hi ha una borsa de voluntaris que dóna la possibilitat de desafectar-se del PAC als qui ho vulguin sol·licitar, així com també es pot avançar o endarrerir la sortida amb les condicions de l’edat efectiva de sortida.